Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rýžový kuřecí salát

Rýžový kuřecí salát
11. října 2009 | 15:23

Cena: cca 100 Kč

Budete potřebovat:

4 ks kuřecích skeletů
250 g rýže (2 sáčky)
1 plechovka sladké sterilované kukuřice
1 sterilovaná okurka
200 ml majonézy
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
1 rajče na ozdobení

Postup:

Omyté kuřecí skelety zalijte v hrnci studenou vodou, osolte a pod pokličkou uvařte doměkka. Pak je vyjměte z hrnce, nechte vychladnout a uvařené maso oberte z kostí.
Rýži uvařte, nechte prochladnout a v míse ji smíchejte s nakrájeným kuřecím masem, přidejte scezenou kukuřici, nadrobno nakrájenou okurku, citronovou šťávu a dle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte majonézu, promíchejte a salát postavte do lednice vychladit. Podávejte jej s bílým pečivem, ozdobený na plátky nakrájeným rajčetem.

Autor: archiv