Středa 23. září 2020
Svátek slaví Berta, zítra Jaromír
Oblačno, déšť 22°C

Záhorácký salát s hráškem

11. října 2009 | 12:12

Doba přípravy: 15 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g kysaného zelí
3 větší brambory
3 velké mrkve
2 středně velké cibule
400 g dietního salámu
2 sterilované okurky
150 g sterilovaného hrášku
125 g tatarské omáčky
sůl, pepř


Postup:

1. Očištěnou mrkev a brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Sterilovaný hrášek přidejte až ke konci varu. Kysané zelí mezitím propláchněte ve studené vodě a sceďte, protože jinak by byl salát příliš kyselý.

2. Okurky a očištěnou cibuli nakrájejte na kostičky, salám na nudličky. Spolu s kysaným zelím dejte do velké mísy. Zchladlou uvařenou mrkev a brambory rozkrájejte nebo prolisujte přes vykrajovací kolečko na brambory a spolu s hráškem přidejte k ostatním surovinám.

3. Dochuťte tatarskou omáčkou a zlehka promíchejte. Salát opepřete a osolte, ještě jednou promíchejte a dejte přes noc uležet do lednice

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.