Voňavé kuře na limetkách a pomerančích | Pro ženy | Blesk.cz

Voňavé kuře na limetkách a pomerančích

2. února 2010 | 09:54

Doba přípravy: 20 minut, doba marinování : 12 hodin, doba pečení: 40 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

1 kuře (1,5 kg)
30 g másla
2 pomeranče
2 limetky
1 cibuli
2 snítky tymiánu
20 ml drůbežího vývaru
několik kapek pikantní omáčky Tabasco
2 hřebíčky
sůl
lístky šalvěje na ozdobu

Postup:

1. Kuře omyjte a osušte. Rozdělte na poloviny a dejte do mísy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2. Poloviny kuřete posypejte cibulí, přidejte tymián a hřebíčky. Smíchejte šťávu z jednoho pomeranče a z jedné limetky, vývar a tabasco. Kuře zalijte marinádou, překryjte potravinovou fólií a nechte marinovat minimálně dvanáct hodin.

3. Kuře vyjměte z mísy, nechte okapat přebytečnou marinádu a dejte na plech. Potřete rozpuštěným máslem a osolte. Maso pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 210 °C. V průběhu pečení polévejte zbylou marinádou.

4. Po upečení kuře vyndejte, přendejte do mísy, přelijte vypečenou šťávou, ozdobte měsíčky pomeranče, limetky a šalvějovými lístky.

 

 

Autor: připravila: lap