Budete potřebovat (na 4 porce):
1 kuře (1,5 kg)
30 g másla
2 pomeranče
2 limetky
1 cibuli
2 snítky tymiánu
20 ml drůbežího vývaru
několik kapek pikantní omáčky Tabasco
2 hřebíčky
sůl
lístky šalvěje na ozdobu
Postup:
1. Kuře omyjte a osušte. Rozdělte na poloviny a dejte do mísy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
2. Poloviny kuřete posypejte cibulí, přidejte tymián a hřebíčky. Smíchejte šťávu z jednoho pomeranče a z jedné limetky, vývar a tabasco. Kuře zalijte marinádou, překryjte potravinovou fólií a nechte marinovat minimálně dvanáct hodin.
3. Kuře vyjměte z mísy, nechte okapat přebytečnou marinádu a dejte na plech. Potřete rozpuštěným máslem a osolte. Maso pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 210 °C. V průběhu pečení polévejte zbylou marinádou.
4. Po upečení kuře vyndejte, přendejte do mísy, přelijte vypečenou šťávou, ozdobte měsíčky pomeranče, limetky a šalvějovými lístky.