Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g kysaného zelí
1 konzervu sterilovaných bílých fazolí
2 lžíce másla
2 lžičky mletého kmínu
2 lžíce bílého balzamikového octa
4 lžíce olivového oleje
4 salátové listy
1 zelenou papriku
sůl
Postup:
1. V hrnci rozpusťte máslo a zelí na něm poduste. Fazole sceďte, přidejte k zelí a na mírném ohni duste pět minut. Ochuťte kmínem, pepřem a solí. Směs odstavte a nechte mírně zchladnout.
2. Salátové listy omyjte, osušte a rozložte na talíře. Papriku nakrájejte na nudličky. Vlahý salát pokapejte octem a olejem, ještě podle chuti okořeňte, ozdobte paprikou a servírujte na salátových listech. Podávejte s bílým pečivem.