Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Salát s bílými fazolemi a kysaným zelím

11. října 2009 | 12:19

Doba přípravy: 10 minut, doba vaření: 5 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g kysaného zelí
1 konzervu sterilovaných bílých fazolí
2 lžíce másla
2 lžičky mletého kmínu
2 lžíce bílého balzamikového octa
4 lžíce olivového oleje
4 salátové listy
1 zelenou papriku
sůl


Postup:

1. V hrnci rozpusťte máslo a zelí na něm poduste. Fazole sceďte, přidejte k zelí a na mírném ohni duste pět minut. Ochuťte kmínem, pepřem a solí. Směs odstavte a nechte mírně zchladnout.

2. Salátové listy omyjte, osušte a rozložte na talíře. Papriku nakrájejte na nudličky. Vlahý salát pokapejte octem a olejem, ještě podle chuti okořeňte, ozdobte paprikou a servírujte na salátových listech. Podávejte s bílým pečivem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.