Úterý 15. října 2024
Svátek slaví Tereza, zítra Havel
Oblačno 12°C

Salát z červené řepy

Řepný salát.
3. listopadu 2009 | 08:22

Doba přípravy: 10 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

* 4 až 5 červených řep
* 1 pórek
* 4 brambory
* 2 mrkve
* 2 hrníčky hovězího vývaru
* 4 plátky libové šunky
* 1 hrníček bílého jogurtu
* 1 lžíce citronové šťávy
* 1 stroužek česneku
* 1 lžíce kmínu
* 1 bobkový list
* sůl, pepř

Postup:
Řepu, brambory a mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Bílou část pórku opláchněte a pokrájejte na tenké příčné nudličky. Vývar svařte s kmínem a bobkovým listem, vložte do něj zeleninu a brambory, ochuťte a vařte asi 15 minut. Když je voda skoro vyvařená, přidejte kostičky šunky. Jogurt smíchejte s citronovou šťávou i prolisovaným česnekem a na talíři jím přelijte salát.

Autor: Gabriela Koulová