Budete potřebovat (na 4 porce):
2 pomeranče
4 řapíky celeru
4 sušená rajčata nakládaná v oleji
2 lžíce zelených oliv
100 g sýra Feta nebo Balkánu
2 lžíce olivového oleje
4 hvězdičky badyánu
drcený pepř
sůl
Postup:
1. Pomeranče oloupejte, rozdělte na dílky a odstraňte blány z jednotlivých dílků. Řapíky celeru omyjte, osušte, odstraňte tuhá vlákna z vnější strany a řapíky nakrájejte na šikmé kousky.
2. Na pánvi rozehřejte olej a lehce v něm osmažte badyán, pomerančové dílky a kousky celeru. Přesuňte je do mísy na salát a přidejte olivy, sýr rozdrobený na kousky, pepř a vše promíchejte. Podávejte vychlazené.
Náš tip:
Balkánský sýr dejte přes noc „odsolit“ do misky se studenou vodou.
Kořeněný salát z pomerančů a řapíkatého celeru
Autor: archiv časopisu Chef Gurmán
Zdroj: časopis Chef Gurmán