Pondělí 28. září 2020
Zataženo, déšť 11°C

Bramborový salát se sýrem a paprikou

11. října 2009 | 14:07

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

800 g brambor
1 malou cibuli
2 kapie
4 mladé cibulky nebo půlku pórku
100 g sýra vcelku (ementál nebo goudu)
půl svazku pažitky
200 ml zeleninového vývaru
3 lžíce vinného octa
3 lžíce oleje
sůl, pepř

Postup:

1. Brambory omyjte a vařte ve slupce asi 30 minut. Oloupejte je, nechte mírně vychladnout a nakrájejte na kolečka. Cibuli očistěte a nasekejte nadrobno, kapii omyjte, zbavte jádřince a pokrájejte na nudličky.

2. Mladé cibulky očistěte a rozkrájejte na plátky, sýr na hranolky. Omytou pažitku nasekejte nadrobno. Cibuli zpěňte na jedné lžíci oleje a přidejte cibulky nebo nakrájený pórek. Přilijte vývar, chvíli poduste a nálevem přelijte brambory.

3. K bramborám přimíchejte sýr, kapii a pažitku. Ochuťte octem a nechte 10 minut stát. Nakonec salát zakapejte zbylým olejem, podle chuti osolte, opepřete a podávejte.

Náš tip: Podle chuti můžete přidat tatarskou omáčku nebo majonézu. Pažitku můžete nahradit třeba čerstvou bazalkou.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.