Pečený tuňák s olivovým dipem | Pro ženy | Blesk.cz

Pečený tuňák s olivovým dipem

5. února 2010 | 09:56

Doba přípravy: 25 minut, doba pečení: 10 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

4 filety z tuňáka
sůl
100 g hladké mouky

drcený nebo nahrubo mletý pepř
1 lžičku mleté červené papriky
100 ml olivového oleje

na olivový dip:

100 ml majonézy
100 ml kečupu
40 g zelených oliv i s nálevem
1 svazek pažitky

na salát:

2 rajčata
2 papriky (různé barvy)
1 menší salátová okurka
4 mladé cibulky


Postup:

1. Olivy scedíme do připravené nádoby a nadrobno nakrájíme. Majonézu smícháme s kečupem, pokrájenými olivami a najemno nasekanou pažitkou. Podle potřeby přidáme nálev z oliv a hotový dip odložíme do chladničky.

2. Zeleninu omyjeme. Z paprik vyřízneme jádřinců a bílé žilky, spolu s rajčaty a okurkami nakrájíme na proužky. Mladou cibulku nakrájíme na kolečka a veškerou zeleninu smícháme.

3. Filé omyjeme, pomocí papírové utěrky vysušíme, z obou stran důkladně osolíme a obalíme v mouce smíchané s nahrubo mletým pepřem a červenou paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova. Podáváme s dipem a zeleninovým salátem.

Autor: lesk.sk, lena