Budete potřebovat (na 4 porce):
4 filety z tuňáka
sůl
100 g hladké mouky
drcený nebo nahrubo mletý pepř
1 lžičku mleté červené papriky
100 ml olivového oleje
na olivový dip:
100 ml majonézy
100 ml kečupu
40 g zelených oliv i s nálevem
1 svazek pažitky
na salát:
2 rajčata
2 papriky (různé barvy)
1 menší salátová okurka
4 mladé cibulky
Postup:
1. Olivy scedíme do připravené nádoby a nadrobno nakrájíme. Majonézu smícháme s kečupem, pokrájenými olivami a najemno nasekanou pažitkou. Podle potřeby přidáme nálev z oliv a hotový dip odložíme do chladničky.
2. Zeleninu omyjeme. Z paprik vyřízneme jádřinců a bílé žilky, spolu s rajčaty a okurkami nakrájíme na proužky. Mladou cibulku nakrájíme na kolečka a veškerou zeleninu smícháme.
3. Filé omyjeme, pomocí papírové utěrky vysušíme, z obou stran důkladně osolíme a obalíme v mouce smíchané s nahrubo mletým pepřem a červenou paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova. Podáváme s dipem a zeleninovým salátem.