Amur v provensálském těstíčku | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Amur v provensálském těstíčku

8. října 2009 | 15:05

Doba přípravy: 30 minut, Doba odležení: 30 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

800 g amura
citronovou šťávu
3 stroužky česneku
2 vejce
pivo
provensálské koření
hladkou mouku
olej
sůl, pepř

Postup:

1. Očištěnou rybu nakrájejte na porce, pokapejte citronovou šťávou, osolte, potřete rozetřeným česnekem a nechte 30 minut odležet.

2. Mezitím si připravte hustší těstíčko z vajec, trochy piva, provensálského koření a mouky. Jednotlivé porce ryby namáčejte do těstíčka a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.