Na 2 porce potřebujeme:
2 pstruhy
plátky z jedné limetky
2 lisované stroužky česneku
2 feferonky
1 lžička sojové omáčky
1 lžíce vody
2 lžíce limetkové šťávy
1 lžička krystalového cukru
Sůl dle potřeby
160 g rýže
Postup:
Pstruha omyjeme, lehce osolíme a poklademe na něj plátky z limetky. Rybu pak vložíme na pařák, kde ji necháme asi 20 -30 minut vařit v páře.
V misce smícháme rozetřený česnek se solí, sojovou omáčku, vodu, limetkovou šťávu, feferonky a cukr dle chuti. Touto omáčkou hotovou rybu přelijeme. Podáváme s rýží nebo brambory.
Klíčová slova: vaření;recept;ryby;pstruh;limetky
Diskuse ke článku
.
Články odjinud