Na 2 porce potřebujeme:
200 g lososa
100 g fenyklu
5 g sójové omáčky
10 g olivového oleje
kopr
20 g šalotky
1 pomeranč
10 g cukru
100 g toustového chleba
mix listových salátků
sůl, pepř
Postup:
Lososa nakrájíme na malé kostičky a dochutíme solí, kouskem nastrouhaného fenyklu, sójovou omáčkou, olejem, koprem a nasekanou šalotkou. Vše promícháme a necháme odležet v chladu. Z pomeranče vymačkáme šťávu, kterou svaříme s cukrem na "karamel". Do horkého rozvaru přidáme fenykl nakrájený na větší kousky a necháme v chladu marinovat (minimálně 1 hodinu, ale klidně i do druhého dne). K tartaru podáváme opečené tousty a trhaný salátek, promíchaný s marinovaným fenyklem.
(zdroj: www.bertolli.cz)