Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tartare z lososa s marinovaným fenyklem

Losos s feniklovou omáčkou a kaviárom
6. ledna 2010 | 07:34

Na 2 porce potřebujeme:

200 g lososa
100 g fenyklu
5 g sójové omáčky
10 g olivového oleje
kopr
20 g šalotky
1 pomeranč
10 g cukru
100 g toustového chleba
mix listových salátků
sůl, pepř

Postup:

Lososa nakrájíme na malé kostičky a dochutíme solí, kouskem nastrouhaného fenyklu, sójovou omáčkou, olejem, koprem a nasekanou šalotkou. Vše promícháme a necháme odležet v chladu. Z pomeranče vymačkáme šťávu, kterou svaříme s cukrem na "karamel". Do horkého rozvaru přidáme fenykl nakrájený na větší kousky a necháme v chladu marinovat (minimálně 1 hodinu, ale klidně i do druhého dne). K tartaru podáváme opečené tousty a trhaný salátek, promíchaný s marinovaným fenyklem.

(zdroj: www.bertolli.cz)

Autor: archiv