Pátek 22. listopadu 2024
Svátek slaví Cecílie, zítra Klement
Oblačno, sněžení 1°C

Listové závitky s čokoládou a makadamovými ořechy od Melanie Griffith

Fotografie
10. října 2009 | 10:59

Budete potřebovat:

2 hrnky jemného burákového másla (pokojové teploty)
½ hrnku nasekaných kousíčků mléčné čokolády
1 hrnek pražených a umletých makadamových ořechů
dva kusy listového těsta
1 vejce
cukrové perličky na ozdobu (nebo jiné cukrové zdobení dle chuti a fantazie)
mátové lístky (nejsou nutné)
vanilkovou zmrzlinu jako přílohu

Postup:

Troubu rozpálíme na dvě stě stupňů Celsia. V míse smícháme dohromady čokoládové kousíčky s burákovým máslem a mletými makadamovými ořechy. Směs necháme odstát při pokojové teplotě. Jeden plát z listového těsta rozválíme na pomoučeném vále. Dbáme na to, abychom pracovali rovnoměrně a rozváleli těsto do všech směrů. Plát by měl být tlustý dva až tři milimetry. Širokým nožem rozkrájíme vyválené těsto na čtvrtiny a každou čtvrtinu zase na čtyři díly, takže získáme šestnáct čtverců. Čajovou lžičkou dáme do středu každého dílku čokoládovo-ořechovou náplň. Čtvereček těsta s náplní v úhlopříčce přehneme na půl a vytvoříme plněný trojúhelník. Okraje trojúhelníka k sobě pevně přitiskneme. V tomto momentě musíme připravené trojúhelníčky zmrazit. Dáme je tedy mezi dva voskované papíry a na několik minut vložíme do mrazáku. Po vyjmutí z mrazícího boxu je potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu pečeme asi 15 minut (po prvních pěti minutách pečení na dvě stě stupňů Celsia troubu stáhneme a dopékáme při teplotě sto osmdesát stupňů). Servírujeme s kopečkem vanilkové zmrzliny zdobené cukrovými perlami a mátou.

Autor: Famous