Lumír Olšovský, herec
Provensálská zelenina
Potřebujeme: 1 cuketu, 1 lilek, 2 papriky (červená, žlutá), 3 rajčata, provensálské koření, sůl, olej, zakysanou smetanu
Postup: Zeleninu nakrájíme na silné plátky, rajčata na půlky. Potřeme olejem, osolíme, posypeme kořením, a grilujeme cca 5 minut. Jako přílohu podáváme z a kysanou smetanu a zapíjíme dobrým bílým vínem.
Lucie Vondráčková, zpěvačka a herečka
Grilovaný ananas s karamelem
Potřebujeme: 1 ananas, 400 ml kokosového mléka, 1 šálek hnědého cukru, 1 lžičku mleté skořice, na ozdobu lístky máty
Postup: Ananas nakrájíme na kolečka, dřevnatou část odstraníme. Kolečka postupně vykoupeme v kokosovém mléce a pak obalíme ve směsi cukru se skořicí. Ananas grilujeme z každé strany přibližně 5 minut, cukr musí zkaramelizovat. Ozdobíme lístečky máty.
Eva Pilarová, zpěvačka
Barbecue Kalifornia
Potřebujeme: 8 stejně silných vepřových kotlet, barbecue sauce, 1 lžíce granulovaného česneku, 1 lžíce granulované cibule, podravku
Postup: Kotlety naklepeme. Do barbecue sauce zamícháme granulovaný česnek a cibuli a dle chuti osolíme podravkou. Do této směsi vložíme kotlety a necháme v chladnu n e j m é n ě dvě hodiny odležet. Pak grilujeme.
Michal David, hudebník a skladatel
Krkovička na černém pivu
Potřebujeme: Mírně naklepanou krkovičku naložíme na dvě až tři hodiny do marinády: olej, pepř, mletá paprika, špetka chilli, plnotučná hořčice, worcester, černé pivo. Nesolit!!!
Postup: Maso grilujeme asi 3 minuty z každé strany. Doporučuji dávat do marinády co nejméně oleje. Když je maso upečené, můžeme trošku přisolit. Jako přílohu podáváme měkký čerstvý chléb, ajvar a plnotučnou hořčici. Zapíjíme dobře vychlazeným pivem nebo rosé vínem.
Petr Novotný, podnikatel a moderátor
Borůvkové kuře
Potřebujeme: 1 celé kuře (případně kuřecí čtvrtky), čerstvé borůvky nebo může být případně i borůvkový kompot, sůl, špek
Postup: Kuře zvenčí i zevnitř vydatně potřeme rozmačkanými borůvkami a necháme nejméně 10 hodin odležet. Pak mírně nasolíme, pokapeme rozehřátým špekem a grilujeme.