Budete potřebovat:
500 g steaku na minutky nakrájeného na čtyři díly
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 nakrájená cibule
2 utřené stroužky česneku
500 ml na plátky nakrájených hub
1 polévková lžíce hladké (nejlépe celozrnné) mouky
125 ml vývaru
125 ml červeného vína
1 lžíce červeno-rybízového nebo hroznového želé (může být i džem)
Postup:
V široké pánvi či kastrolu rozpálíme máslo a olej na středním plameni, steaky na nich osmahneme z každé strany asi dvě až tři minuty, dokud krásně nezhnědnou. Pak je vyjmeme z pánve a uložíme stranou. Do rozehřátého tuku v pánvi vložíme cibuli a česnek, stáhneme plamen a restujeme asi minutku. Pak přidáme plátky hub a podusíme za stálého míchání, dokud houby nezezlátnou. Mělo by to trvat asi tři minutky. Pak směs zaprášíme moukou, dobře promícháme a zalijeme hovězím vývarem, vínem a přidáme ovocné želé či džem. Přivedeme k varu za stálého míchání, dokud se vše nepromísí a nezhoustne. Pak vrátíme steaky do této omáčky a ještě dvě minutky vaříme, dokud se neprohřejí.