Budete potřebovat:
na korpus:
1 hrnek drobečků z grahamových crackerů
2 polévkové lžíce moučkového cukru
3 a ½ polévkové lžíce másla
na čokoládovou náplň:
250 g čokolády na vaření, jemně nastrouhané
250 ml šlehačky.
na vanilkovou náplň:
500 ml šlehačky
500 ml smetany na vaření
2 balíčky vanilkového pudinku
Postup:
Korpus: V míse smícháme drobečky a cukr. Vetřeme do sypké směsi máslo. Spojenou směs namačkáme do dortové formy tak, aby bylo pokryto dno a stěny. Formu dáme zmrazit do mrazáku.
Čokoládová náplň: Do misky nasypeme nastrouhanou nebo najemno nasekanou čokoládu. V malém kastrolu rozehřejeme šlehačku, až se začnou tvořit malé bublinky. Nalijeme ji do mísy s čokoládou a necháme stát 5 minut. Pak mícháme tak dlouho, až je hmota hladká. Vyjmeme formu s korpusem z mrazáku a nalijeme do ní čokoládovou hmotu. Opět umístíme do mrazáku a mrazíme asi hodinu a půl.
Vanilková náplň: Ve velké míse smícháme šlehačku a smetanu na vaření. Přidáme pudinkový prášek. Začneme rychle šlehat, až hmota zhoustne a vytvoří se na ní špičky. Lžičkami naneseme tuto hmotu na zmraženou čokoládovou náplň. Povrch ozdobíme tak, že ze smetany uděláme kopečky. Umístíme do mrazáku a necháme mrazit 5 hodin.
Před podáváním necháme dort trochu povolit v lednici. Pak jej nakrájíme a poprášíme kakaem.