Pondělí 21. září 2020
Svátek slaví Matouš, zítra Darina
Jasno 23°C

Mražený čokoládovo-vanilkový dort herečky Winony Ryder

6. října 2009 | 09:38

Budete potřebovat:

na korpus:

1 hrnek drobečků z grahamových crackerů
2 polévkové lžíce moučkového cukru
3 a ½ polévkové lžíce másla

na čokoládovou náplň:

250 g čokolády na vaření, jemně nastrouhané
250 ml šlehačky.

na vanilkovou náplň:

500 ml šlehačky
500 ml smetany na vaření
2 balíčky vanilkového pudinku

Postup:

Korpus: V míse smícháme drobečky a cukr. Vetřeme do sypké směsi máslo. Spojenou směs namačkáme do dortové formy tak, aby bylo pokryto dno a stěny. Formu dáme zmrazit do mrazáku.

Čokoládová náplň: Do misky nasypeme nastrouhanou nebo najemno nasekanou čokoládu. V malém kastrolu rozehřejeme šlehačku, až se začnou tvořit malé bublinky. Nalijeme ji do mísy s čokoládou a necháme stát 5 minut. Pak mícháme tak dlouho, až je hmota hladká. Vyjmeme formu s korpusem z mrazáku a nalijeme do ní čokoládovou hmotu. Opět umístíme do mrazáku a mrazíme asi hodinu a půl.

Vanilková náplň: Ve velké míse smícháme šlehačku a smetanu na vaření. Přidáme pudinkový prášek. Začneme rychle šlehat, až hmota zhoustne a vytvoří se na ní špičky. Lžičkami naneseme tuto hmotu na zmraženou čokoládovou náplň. Povrch ozdobíme tak, že ze smetany uděláme kopečky. Umístíme do mrazáku a necháme mrazit 5 hodin.

Před podáváním necháme dort trochu povolit v lednici. Pak jej nakrájíme a poprášíme kakaem.

Autor: Famous