Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miláčku zhubni! Studie potvrdila: ženatí muži tloustnou rychleji než ti single

28. ledna 2014 | 06:00

Zdá se vám, že váš manžel poněkud přibírá na váze a zvětšuje svůj objem? Vědci přišli na to, že mají ženatí muži o 25% vyšší šanci, že budou obézní, než ti single. Podle studie za to může spokojený život a také pravidelná strava.

Podle studií, které provedla řecká lékařská asociace mají ženatí nebo muži zadaní ve stálém svazku, sklony k tloustnutí hlavně v oblasti břicha. Připisují to zvyšujícím se porcím kalorií, menšímu tělesnému pohybu a dokonce i méně aktivnímu sexuálnímu životu.

Tlustý muž
Autor: Shutterstock.com
Páry tloustnou společně

Abychom nemluvili jen o mužích, většina párů žijících ve šťastném svazku nabírá kilogramy společně. První rok po svatbě průměrně přiberou ženy i muži dvě kila, po čtyřech letech už ručička na váze ukazuje téměř o 6 kilo více, než před svatbou. Podle Britské společnosti Forza Supplements za to může hlavně mlsání u televize, těhotenství a také nedostatečná motivace k tomu, aby se lidé udržovali fit. Vyplívá z toho, že jakmile zpečetíme svazek před oltářem, svalíme se na gauč, pojídáme dobroty a zapomínáme nejen na cvičení, ale také na sex.

Manželství může být i zdravé

Manželství ale není jen příčinou tloustnutí, podle americké studie přináší i mnoho zdravotních kladů. Lidé žijící v manželství mají podle této studie zdravější srdce, jsou méně vystresovaní a jsou šťastnější i s objemnějším pasem.