Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hubnutí bez práce? Tyhle potraviny spalují kalorie za vás

Potřebujete zhubnout? Dejte si chilli,kysané zelí nebo zelený čaj.
3. ledna 2014 | 14:30

Některé potraviny mají schopnost nastartovat metabolismus a urychlit tak spalování tuků. Jsou tedy ideálními pomocníky při boji s povánočními kily.

Chilli papričky

Látky obsažené v pálivých papričkách mají tepelné účinky a způsobují oxidaci tukových tkání, zrychlují trávení a zvyšují tvorbu žaludečních šťáv. Díky tomu všemu začne tělo vydávat až dvojnásobek energie a rychleji zpracovávat tuky. Podle vědců napomáhají ostré pokrmy hubnutí hlavně v pase a na bocích, své o tom ví i topmodelka Gisele Bündchen, která denně spořádá porci chilli. Pokud tedy chcete zhubnout, rozhodně se nevyhýbejte pálivým pokrmům, chilli papričkám nebo pepři.

Matcha čaj
Autor: profimedia.cz
Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje kromě tělu prospěšných antioxidantů také látky podporující hubnutí, zrychlující metabolismus a hlavně zabraňujících ukládání tuku v těle. Podle některých studií dokáže jeden šálek zeleného čaje spálit asi 100 kJ a tak byste denně měli vypít asi 4-5 hrnků. Je ale důležité kombinovat zelený čaj s pitím čisté vody, abyste zamezili dehydrataci organismu.

Kysané zelí
Autor: shutterstock.com
Kysané zelí

Kysané zelí je výborným pomocníkem, pokud toužíte po štíhlé postavě. Ve 100 g spořádáte pouze 17 kalorií, navíc dokáže aktivovat trávicí ústrojí a odvod škodlivin z těla. Díky jeho konzumaci snížíte riziko vzniku nebo zhoršení celulitidy, nebudete pociťovat hlad a odbouráte škodlivý cholesterol.

Jablečný ocet

Potřebujete snížit své chutě na sladké a zhubnout? Pak určitě sáhněte po jablečném octu. Nejenže díky němu už nesáhnete po sladkostech ani brambůrcích, ale také si zlepšíte trávení. Každé ráno si dejte sklenici teplé vody, ve které rozmíchejte polévkovou lžíci jablečného octa a vypijte na lačný žaludek.