Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajemství krásy Sophie Loren: Cvičení, dobré jídlo a koupel v olivovém oleji

Sophia Loren kdysi a dnes. Vosí pas jí zdobí i v téměř osmdesáti letech.
18. prosince 2013 | 08:00

Herečka Sophia Loren (79) se před sedmi lety stala nejstarší modelkou ikonického kalendáře Pirelli, pro který se beze studu poodhalila. A není divu,  její věk by jí nikdo nehádal a ani sama Sophia se na něj necítí.

Téměř osmdesátiletá italská herečka Sophia Loren by mohla být díky své postavě terčem závisti svých mnohem mladších kolegyň, ani ve svých letech totiž neztratila ikonický vosí pas, kterým okouzlovala v nejednom filmu. A co za její neutuchající krásou a pevnou postavou vězí? Jak herečka sama říká, je to tvrdá práce.

Sophia Loren
Autor: Profimedia.cz
Cvičení a dobré jídlo
Italská hvězda vstává každý den v 5 ráno a ze všeho nejdříve si jde na  45 minut zacvičit na břišní svaly a pak si dá hodinovou procházku svižným tempem. K pravidelnému cvičení ale Sophia přidává i dobré jídlo, v lednici jí nesmí chybět čerstvá zelenina, mozarella, mořské plody, libové maso, bylinky a také olivový olej a dopustit nedá na sklenku dobrého červeného vína.  Důležitý je podle herečky také spánkový režim, díky kvalitnímu spánku si totiž udržuje své mládí, vstává každý den ve stejnou dobu a chodí spát kolem deváté hodiny večer.

Cvik pro vosí pas podle Sophie Loren
Posaďte se na zem, pokrčte kolena a chodidla přitiskněte pevně k zemi, zatněte břišní svaly a vydržte. Rotujte tělem co nejvíc vlevo, ale dávejte si pozor, aby vaše boky směřovaly stále dopředu. Jakmile dosáhnete svého maxima, vydržte šest sekund. Vraťte se do výchozí pozice a rotujte na druhou stranu. Opakujte na každou stranu 20x.

Omlazující koupel
Pověstné jsou také hereččiny koupele v olivovém oleji, který jí zjemňuje pokožku a prospívá i jejím vlasům. Stačí, když si do vany s horkou vodou, nalijete pár lžic kvalitního olivového oleje a zázračná koupel je na světě.