Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dieta celebrit: Katy Perry jí pětkrát denně a je fit

Katy Perry si udržuje svojí postavičku v co nejlepší kondici
18. února 2013 | 07:00

Zpěvačka miluje extravagantní, odhalené a hlavně přiléhavé kostýmy proto si musí svoji postavičku udržovat v perfektním stavu.

Ke skvělé figuře dopomohla Katy Perry i jiným hollywoodským kráskám, pětifaktorová dieta osobního trenéra hvězd Harleyho Pasternaka. Celý dietní plán je ve znamení čísla pět. Jídlo se dělí do pěti porcí, obsahuje pět složek a celý program se drží pět týdnů.

5 jídel

Žádné hladovění, právě naopak. Základem hvězdné diety je pět porcí denně, které musejí obsahovat bílkoviny, proteiny, sacharidy, vláknina, zdravé tuky.

Proteiny

Pečené kuře s bramborem a oblohou je ve Sněmovně za 60 Kč
Autor: Archiv Blesku

Proteiny jsou vysoko na seznamu tohoto dietního plánu, protože vyvolávají dlouhodobý pocit sytosti a navíc jsou důležité pro budování svalů. Jíst by jste proto měli hlavně sýry a kuřecí nebo drůbeží maso.

Sacharidy

Jsou významným dodavatelem energie a měly by být v jídelníčku obsaženy asi v 50 procentech. Ideálním zdrojem jsou pro tělo luštěniny, jablka nebo hrušky.

Vláknina

Celozrnné pečivo se déle spaluje a tedy zasytí na delší dobu
Autor: profimedia.cz

Zpomaluje uvolňování glukózy a proto je prevencí proti neodolatelné chuti na sladké. Denně by vaše tělo mělo dostat asi 30 g vlákniny, kterou najdete například v celozrnných produktech, nebo zelenině.

Tuky

Ne všechny tuky jsou pro vaše tělo zkázou, některé mu naopak pomáhají. Rostlinné oleje nebo třeba rybí tuk dopomáhají ke vstřebávání vitamínů A, D nebo E, které jsou velice potřebné pro organismus. Navíc bohaté nenasycené mastné kyseliny snižují cholesterol v krvi.

5 x 25 minut cvičení

Bez pohybu to opravdu nejde a jakákoliv sportovní aktivita je zdravá. Stačí 35 minut pohybu a vaše tělo vám bude neskonale vděčné. Vyzkoušejte kolečkové brusle, běh, skákání na trampolíně a k tomu přidejte jednoduché cviky.

Recept: Halibut pěti chutí

2 lžičky limetkové šťávy/ 1 lžička olivového oleje/ 2 lžičky strouhaného zázvoru/ ½ lžičky čínského koření/ 2 filety halibuta/ lusky cukrového hrášku/ 2 stroužky česneku/ 1 a půl šálku hnědé rýže

Smíchejte v misce limetkovou šťávu, olej, zázvor a čínské koření. Do směsi naložte na 30 minut filety z halibuta a dejte do lednice. Mezi tím dejte vařit rýži. Na pánvi rozehřejte olej a z každé strany 4 minuty ryby opékejte. Po té přidejte hráškové lusky, česnek nakrájený na plátky a společně ještě 4 minuty opékejte.Podávejte společně s rýží a plátkem limetky.