Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pár zhubl 110 kilo, vzdali se pochutin z rychlého občerstvení

29. ledna 2013 | 08:00

Neuvěřitelné! Další tlouštíci se rozhodli zhubnout až poté, co se před svými dětmi ztrapnili v zábavním parku. Stačilo přitom jen vzdát se jídla z fastfoodů, na kterém byli závislí, a kila šla sama dolů.

K snídani kopa vajec se slaninou, k obědu několik kuřecích wrapů, večer dva třípatrové megaburgery a mezi tím vším pár mufinů a mléčných koktejlů. A k tomu všemu hromady hranolků a sladké koly. Není divu, že se těla Emmy (28) a Dylana (41) při téhle každodenní kalorické "náloži" obalovala tukem.

"Odvezli jsme děti do školy a cestou domů se stavili na jídlo. Přežívali jsem jen na rychlém občerstvení. Zaměstnanci v podnicích, kam jsme jezdili, věděli hned jak nás viděli, co si dáme. Bylo nám trapně, ale nemohli jsme si pomoct," vzpomíná Emma a dodává:

Dylan vážil téměř 110 kilo.
Autor: profimedia.cz
"Vypadali jsme hrozně. Byli jsme úplně bledí, nejedli jsme totiž žádné ovoce, ani zeleninu. Doma jsme navíc nikdy nevařili, úplně všechno jídlo jsme si vozili z fast foodů."

Díky tomuhle pohodlnému stylu stravování váha obou stále jen stoupala. Nakonec Dylan vážil téměř 110 kilo a Emma dokonce 150 kilo. Měli problémy s tlakem, bolely je klouby, nemohli se pořádně hýbat.

"Nemohli jsme si ani pořádně věnovat našim dětem. Když jsme šli do parku nebo na hřiště, stále kolem nás pobíhaly a žadonily, ať si s nimi aspoň na chvilku jdeme hrát. Jenže my jsme dokázali jen sedět na lavičce. Cítila jsem se hrozně provinile," říká Emma.

Zlom nastal v den, kdy celá rodina vyrazila do zábavního parku. Chtěli tam oslavit synovi čtvrté narozeniny. Jenže ze všech atrakcí je nakonec vykázali. Kvůli tloušťce totiž nikde nezapnuli bezpečnostní pás.

Emma dokonce neuvěřitelných 150 kilo.
Autor: profimedia.cz
"Museli jsme si i s dětmi vystoupit. Hrozně je to rozrušilo. Plakaly a byly zklamané. Podstoupili dlouhou cestu a moc se na všechny ty atrakce těšily. Bylo to vážně trapné," vzpomíná Emma.

Zahanbený pár se rozhodl jednat. Kalorické "bomby" ze známých řetězců rychlého občerstvení ze svého jídelníčku úplně vyřadili. Emma začala připravovat poctivou domácí stravu, nezapomněla ani na zeleninu.

A výsledek byl už brzy více než viditelný. Po šestnácti měsících jsou dohromady o 110 kilo lehčí. Dylan teď váží 68 kilo a Emma, která je o dost vyšší, 78 kilo.

Emma a Dylan společně shodili 110 kilogramů.
Autor: profimedia.cz