Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dieta celebrit: Hubnou díky těhotenskému hormonu

14. ledna 2013 | 06:00

Touha celebrit po dokonalém těle je nekonečná, proto zkoušejí stále nové a nové diety. Jednou z takových hubnoucích procedur, na kterou nedá dopustit například herečka Renée Zellweger nebo zpěvačka Britney Spears, je hormonální dieta.

I u nás už si hormonální dieta s turbo-hubnoucím efektem, která uchvátila celý Hollywood, našla své příznivce. Možná už jste o ní slyšeli i vy.

Nechte sebou cloumat hormony

Dieta je založena na podávání uměle vytvořeného placentárního těhotenského hormonu HCG, který dokáže v těle nastartovat hubnoucí proces, ten je navíc zaměřen na problémové partie.

Autor: Istock Photo
„Tento hormon způsobuje v těle zpětnou vazbu na centrum sytosti a hladu v mozku, který pak posílá tělu signál, aby nemělo hlad a naopak mělo více energie. Je tak mnohem jednodušší držet dietu, která je prakticky bez tuků a sacharidů„vysvětluje MUDr. Monika Golková, primářka A2C Anti-Aging Clinic.

A jak taková hormonální dieta funguje?

Malé množství placentárního těhotenského hormonu podávaného v infuzích nebo tabletách působí na uvolnění energie v těle. Větší přísun energie pak tlačí člověka k pravidelnému pohybu, takže hubnete zdravě a přirozeně. Ani tato procedura ale není zázračná sama o sobě. Je při ní zapotřebí dodržovat správnou a hlavně zdravou životosprávu, jinak vám ani těhotenský hormon k vysněné postavě nepomůže.