Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

6 tipů, jak shodit kila i bez diety

Dejte si před jídlem jablíčko místo předkrmu.
3. prosince 2012 | 07:00

Chcete zhubnout, ale nerada držíte hladovky? Máme pro vás skvělou zprávu – jde to nenásilným a zdravým způsobem i bez nich! Stačí se jen řídit našimi radami…

1. Žvýkejte pomaleji

Studie ukazují, že čím více času strávíme žvýkáním, tím méně kalorií sníme. Dovoluje to totiž mozku včas dostat signály, že je žaludek už plný. Navíc je to dobré i pro vaše zažívání!

2. Nepřevařujte potraviny

Když je totiž vaříte moc dlouho, počet živin se snižuje. A pokud jich nemáte dost, necítíte se plná a začnete mít chutě. Snažte se tedy jíst častěji tepelně neupravené pokrmy, například sushi nebo saláty. Také používejte co nejméně mikrovlnnou troubu.

Ke štědrovečerní večeři máme tradičně bramborový salát, ale recepty se různí. Vyzkoušejte je!
Autor: profimedia.cz
3. Při jídle se nemluví…

… říkávaly naše babičky, a ne nadarmo! Když se například při večeři koukáte na televizi, váš mozek se nesoustředí na množství snědeného. To pak vede k přejídání a k přibírání na váze. Neznamená to ale, že si nemůžete vychutnat jídlo s přáteli! Snažte se při tom jednoduše zaměřit na to, co a kolik si toho dáváte do pusy.

4. Nemlsejte večer

Své poslední jídlo si snězte do osmé hodiny večerní. Pokud je však pro vás těžké odolat sladkostem a jiným neřestem, dejte si bylinkový čaj anebo si ihned po večeři vyčistěte zuby.

Hubněte snadno pomocí jablek.
Autor: profimedia.cz
5. Jablíčko jako předkrm

Před jakýmkoli těžkým jídlem se doporučuje sníst alespoň 30 minut předem jeden kousek ovoce. Detoxikuje totiž váš prázdný žaludek a rychle ho strávíte. Navíc to tělu dodá potřebnou energii pro kýžené spalování!

6. Nezapíjejte každé sousto!

Denně bychom měli vypít 8 až 10 sklenic čisté vody. Avšak to „kdy“ se napijeme, je také nesmírně důležité. Nápoje při jídle totiž zpomalují trávení. Tekutiny ředí kyseliny ve vašem žaludku a pak se živiny nemohou tak dobře vstřebat do organismu. Jak tomu předejít? Napijte se 15 minut před a po jídle. Jestliže to nevydržíte, dávejte si alespoň jen malé doušky.

Autor: luh