Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak zhubnout o Vánocích? My to víme!

5. prosince 2012 | 15:00

Oslavy, cukroví, pití, rodinná setkání… V době Vánoc jdou všechny naše zásady zdravého životního stylu stranou. My však pro vás máme návod, jak i přesto zůstat ve formě!


Nepřestávejte cvičit

Když jsme příliš zaneprázdněni přípravami na svátky, je těžké dodržovat pravidelné návštěvy fitness centra. Dovolte si tedy pouze jeden týden volna, a to mezi Vánocemi a Novým rokem.

Dále když máte v plánu oslavu, kde víte, že se výbornému jídlu a zákuskům nevyhnete, přidejte si před a po nějaké extra cvičení. Avšak maličkosti jako vystoupení o zastávku dříve nebo víkend strávený aktivně se také počítají!

Čokoláda
Autor: profimedia.cz

Vyhněte se přejídání

Ptáte se jak tomu předejít? Zde jsou čtyři užitečné tipy…

1. Na party si s sebou vezměte žvýkačku. Dodá vám to pocit, že máte stále něco v puse, takže vás nepřepadnou chutě na kalorické zbytečnosti.
2. Před tím, než vyrazíte na rodinnou sešlost, si dejte nějaké větší jídlo nebo zdravou svačinu, které vás zasytí na delší dobu.
3. Pokud pořádáte oslavu doma, pobídněte hosty, ať si vezmou nějaké zbytky domů. Tak se nestane, že se další den „nacpete“ znovu.
4. Od stolu s jídlem a a dalšími dobrotami si vyberte strategicky místo co nejdále.

Alternativní dobroty

Tučné a kalorické potraviny lze zaměnit za zdravější a stejně tak chutné! Zkuste například místo dortů a dezertů sáhnout po ovocném salátu s nízkotučným jogurtem či zmrzlinou, nebo místo majonézy po rajčatové salse. Když už si budete chtít dát čokoládu, vyberte si raději tu hořkou, která má vyšší obsah kakaa a nižší obsah tuku a mléka.

Zmrzlina stracciatella
Autor: profimedia.cz

Autor: luh