Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Blesková jarní dieta: Shoďte 2 kg za 3 dny!

2. května 2011 | 06:42

Pokud se budete během tří dnů držet naší diety a také všech speciálních triků, můžete zhubnout až 2 kg! Dietu lze držet i delší dobu, dokud nedosáhnete vysněné postavy.

Jarní dietní triky

Trik 1: Jezte, když dostanete hlad, ale jen malé porce.
Trik 2: Přelstěte své tělo pěti malými jídly denně.
Trik 3: Díky 5 dávkám jídla pracuje vaše látková výměna na plné obrátky. Přitom spálíte až o 10 % více nadbytečného tuku než při jiných dietách.
Trik 4: Jezte nízkokalorická a nízkotučná jídla (použijte naše recepty).
Trik 5: Před každým jídlem vypijte sklenici minerálky s nízkým obsahem sodíku. Žaludek bude mít pocit sytosti.

Snídaně

celozrný chleba s oblohou
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Chutný toust

Potřebujete: 2 ks celozrnného chleba, 2 ředkvičky, půl lžičky másla, 2 plátky vařené šunky, 1 vejce, salát, plátek sýra
Postup: Chléb opečte v toustovači a po vychladnutí ho potřete máslem, obložte šunkou, nakrájenými ředkvičkami, sýrem a salátem. Vejce uvařte natvrdo, nakrájejte na plátky a obložte jím chléb. Navrch dejte druhý krajíc chleba.

Oběd

mrkvová polévka
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Mrkvová polévka s kari a jablky

Před tímto jídlem vypijte sklenici minerálky.
Potřebujete: 75 g mrkve, 75 g brambor, čtvrtku cibule, 1 rajče, 1 jablko, 200 ml zeleninového vývaru, kari koření, 1 tenký plátek česneku, 2 lžíce jogurtu, špetku kayenského pepře, sůl
Postup: Oloupejte mrkev, brambory, cibuli a spolu s rajčetem vše nakrájejte na kousky. Oloupané jablko bez jádřince nakrájejte na co nejmenší plátky. Zeleninu přidejte do vývaru a vařte na mírném ohni cca 20 minut. Dochuťte kari a česnekem. Do polévky přidejte jablka a jogurt. Vše rozmixujte a okořeňte solí a kayenským pepřem.

Grilovaná kuřecí prsíčka bez kůže
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Velký jarní salát

Potřebujete: 2 kuřecí stehna, 1 bílý jogurt, 1 cibuli, půlku salátové okurky, 1 ledový salát, 3 rajčata, 3 ředkvičky, 1 malou konzervu sterilované kukuřice, sůl, pepř
Postup: Uvařené maso (může být i opečené) nakrájejte na kousky, cibuli nakrájejte nadrobno, okurku na malé kostičky. Přidejte natrhaný ledový salát, ředkvičky nakrájené nadrobno, nakrájená rajčata a kukuřici, ze které jste slila nálev. Osolte, opepřete, přidejte jogurt a promíchejte.

Zakladní pravidla hubnutí:

*Omezte co nejvíce příjem tuků
*Slaďte jen umělými sladily, nejlépe vůbec
*Vyhýbejte se solení
*Jezte hodně vlákniny v ovoci a v zelenině
*Denně vypijte nejméně 2 l vody

Svačina

Banánový koktejl

Potřebujete: 2 malé banány, 250 ml nízkotučného mléka
Postup: Oloupejte banány a rozmixujte je v mléce.

Večeře

rajčatová polévka
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Rajčatová polévka s bazalkou

Podle možností už nejezte po 18. hodině!
Potřebujete: Půlku cibule, půl stroužku česneku, 1 lžičku olivového oleje, 200g konzervu rajčat, 100 ml vývaru, 5 lístků čerstvé bazalky, půl lžičky sušeného tymiánu, 2 hrsti malých celozrnných těstovin
Postup: Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a duste na olivovém oleji asi 50 minut v hrnci. Přidejte rajčata a než se začne směs vařit, dolijte vývarem. Polévku rozmixujte a následně přidejte bazalku a tymián nakrájené nadrobno. Povařte na mírném ohni asi 30 minut. V jiném hrnci uvařte celozrnné těstoviny podle návodu, podávejte je v polévce.

cukrový meloun
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Salát s rýžovými kuličkami

Potřebujete: 1 mango, půlku žlutého melounu, 200 g jarního salátu, , 25 g sójových klíčků, 2 lžičky olivového oleje, 50 g rýže, slunečnicová nebo sezamová semínka, sůl, pepř
Postup: Oloupejte mango a meloun a nakrájejte je na jemné nudličky. Salát omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Sójové klíčky omyjte a osušte. Vše vložte do mísy a pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete čerstvě umletým pepřem. Rýži uvařte a jen mírně osolte. Z uvařené rýže vytvarujte malé kuličky a obalte je v sezamovém nebo ve slunečnicovém semínku. Kuličky vložte do salátu.

Autor: pk, oli, Kbak