Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Štíhlejší pas už za 4 dny

Pokud se letos na hubnutí patřičně vyzbrojíte, budete vypadat ještě lépe, než před svátky, a to bez drastických diet.
1. července 2009 | 13:38

Máte pocit, že všechny diety už znáte nazpaměť a žádná nefunguje? Tak se zkuste 4 dny držet našeho plánu, sportovat a centimetry z pasu začnou ubývá.

Pravidelná strava a odlehčené dny vám zajistí úbytek kilogramů.

Dietní plán a ovocné nebo zeleninové dny
Pokud se chcete zbavit přebytečných tukových polštářků na břiše, zkuste dodržovat náš dietní plán a navíc ještě jeden den v týdnu jíst pouze čerstvé ovoce nebo zeleninu. Díky těmto přiškrceným dnům vám bříško zaručeně splaskne.

Pravidelné cvičení
Alespoň třikrát do týdne je třeba procvičit břišní svaly, protože bez toho vytouženého pevného a přitom štíhleho pasu nedosáhnete. A pokud k tomu přidáte ještě nějaký další pohyb, například procházky do práce a z práce, uvidíte, že z výsledku budete nadšené.

Pro ploché bříško
Autor: Dušan Křístek

Pitný režim
Vaše tělo potřebuje během diety přijímat dva až tři litry tekutin. Vyberte si minerálku, vodu s citronem nebo bylinkový čaj. K dopolední i odpolední svačině si dejte 150 ml čerstvě vylisované ovocné nebo zeleninové šťávy.

Zkuste to ve skupině
Je dobré, pokud se do diety pustíte s někým společně. Přemluvte partnera nebo kamarádky. Člověka povzbudí, když ví, že v tom není sám a má si s kým popovídat nebo jít si zasportovat.

1. DEN

Snídaně
Na 2 krajíčky celozrnného chleba rozdělíme 2 PL tvarohu a obložíme na kolečka nakrájenými rajčaty.

Oběd
Nakrájíme 1 kedluben a uvaříme ho ve slané vodě. Očistíme a nakrájíme 150 g žampionů. Smícháme je s kedlubnou, nasekanou petrželkou a 3 PL zeleninového vývaru z kostky. Přidáme 1 PL ovesných vloček, 100 g taveného sýra a 1 PL oleje. Dochutíme solí, pepřem, vložíme do zapékací misky a ve vyhřáté troubě zapekáme 10 až 15 minut.

Večeře
100 g oloupaných a nakrájených brambor uvaříme v osolené vodě. Na proužky nakrájíme 100 g krůtích prsou a opečeme na 1/2 PL oleje. Smícháme 2 PL olivového oleje, 1/2 PL hořčice, trochu citronové šťávy, sůl, pepř. Krůtí prsa servírujeme s bramborami. Maso polijeme připraveným dresinkem.
Vytvořte si rozumný časový plán sportovních aktivit a nového jídelníčku, a ten dodržujte.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

2. DEN

Snídaně
Smícháme 150 g zakysaného mléka s 3 PL ovesných vloček a na kousky nakrájenými jahodami nebo jiným ovocem.

Oběd
Oloupeme a nastrouháme 100 g brambor a smícháme je s posekanou petrželkou a vajíčkem. Směs dochutíme solí a pepřem. K varu přivedeme 100 ml zeleninového vývaru z kostky a 6 minut v něm dusíme 100 g brokolice a 100 g hrášku. Po uvaření zeleninu rozmačkáme vidličkou a směs dochutíme pepřem. Na rozehřáté 1 PL oleje z bramborového těsta připravíme placky a naplníme zeleninou.

Večeře
V mixéru rozmixujeme 300 g mražených malin s 2 PL medu, 50 g tvarohu, 150 g vanilkového jogurtu a šťávou z 1 limety.

3. DEN

Snídaně
Smícháme 3 PL odtučněného tvarohu s 2 PL minerální vody. Přidáme 2 PL posekané pažitky a dochutíme solí a pepřem. Natřeme na 2 krajíčky celozrnného chleba. Servírujeme s libovolnou zeleninou.

Oběd
Nakrájíme 1/2 červené papriky, 2 rajčata a 1/2 menšího celeru. Odstraníme zrníčka z jedné chilli papričky a posekáme ji najemno. V hrnci přivedeme k varu 250 ml zeleninového vývaru z kostky. Přidáme 60 g celozrnných těstovin a 8 minut vaříme. Potom přidáme zeleninu a vše povaříme ještě 5 minut. Na závěr můžeme dochutit solí a pepřem. Servírujeme s krajícem celozrnného chleba.

Večeře
Na 1 PL olivového oleje opečeme 100 g kuřecích prsíček. Smícháme 50 g tvarohu, 2 PL minerální vody, 1/4 ČL hořčice a 1/4 ČL kari koření. Tvarohovou směs dochutíme solí, pepřem a servírujeme ji s masem. Podáváme se zeleninovým salátem.
Banánová dieta
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

4. DEN

Snídaně
V mixéru umixujeme 200 g jahod, 1 PL medu a 150 ml mléka. Smícháme s 1 PL ovesných vloček.

Oběd
Ve slané vodě povaříme přibližně 30 minut 50 g přírodní rýže. Nakrájíme kedluben, polovinu červené papriky a 100 g rajčat. Na 1 PL olivového oleje podusíme zeleninu. Po několika minutách přimícháme uvařenou rýži. Dochutíme sójovou omáčkou a 2 PL citronové šťávy.

Večeře
Uvaříme 200 g na kostky nakrájených brambor. Na rozehřáté 1 PL olivového oleje podusíme nakrájenou cibuli a menší cukety. Potom přidáme brambory a ochutíme solí, pepřem a posekanou petrželkou.

Hubněte rozumně. Nepodléhejte iluzi, že zhubnete 10 kilo za tři týdny.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Autor: NČPŽ, lena