Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tříhodinový princip je vaší cestou ke štíhlosti

Doplňte svoji stravu o pšeničné otruby, lněné semínko, které zamícháte do bílého jogurtu. Je to ideální snídaně.
20. května 2009 | 14:46

Toužíte po dokonalé postavě, neustále se trápíte dietami a přesto se těch pár přebytečných kilogramů nemůžete zbavit? Jezte v pravidelných intervalech a určitě zhubnete!

Skoncujte s hladovkou, miniporcemi a pozdějšími návaly vlčího hladu!

S pravidelným stravováním se pro vás hlad stane neznámým slovíčkem a kila se začnou postupně ztrácet.

Největší chyby "chronických dietářů"

1. Jedí jen zřídka a dávají si velké porce
Možná se to stalo i vám - dala jste si závazek, že budete držet dietu, a tak jste po celý den jedla jako vrabec. A když jste přišla večer hladová domů, neudržela jste se a "vybílila" ledničku.

Základní pravidlo: po takto "zničeném" večeru si rozhodně nedávejte žádný závazek, že druhý den už nebudete nic jíst. To je cesta do pekla! Druhý den začněte normální snídaní, pak si dejte svačinku a takhle pokračujte až do večera. Denně snězte pět až šest jídel.

2. Drží krátkodobé drastické diety
Předsevzetí, že do konce týdne musíte zhubnout 3 kila, i kdyby čert na koze jezdil, je nesmysl. Rozházíte si tak nejen metabolismus, ale i nervy. Vyhněte se nervozitě a špatné náladě a naučte se jíst pravidelně. Namísto trýznivé diety se zkuste zamyslet nad svým komplexním jídelníčkem. Určitě v něm najdete spoustu chyb, po jejichž nápravě půjdou kila dolů.

Vysněná váha na dosah

Řešení vaší nadváhy je opravdu jednoduché! A nemusíte se vůbec trápit hlady! Naopak. Stačí jen upravit svůj jídelníček, řídit se zásadami správného stravování a dodržovat pravidelný tříhodinový systém. Je to tak snadné!

Pokud však máte pocit, že nevíte, jak na to nebo se prostě jen chcete inspirovat, objevili jsme pro vás řešení. Jde o jedinečný systém stravování, který ušetří váš čas a pomůže vám zhubnout až 8 kilo za měsíc, záleží však samozřejmě na tom, jak velkou nadváhou trpíte. Objednat si můžete třeba jen zkušební balíček, který obsahuje jídlo na jeden den nebo se rozhodnout pro dlouhodobější dodávky (od jednoho týdne až po tři měsíce). Společnost NutriCare vám každý den včetně sobot a nedělí dodá až domů nebo do zaměstnání taštičku s pěti jídly na celý den. Vy si krabičky jen dáte do lednice a každé tři hodiny si pak jednu z nich vezmete a sníte. Hlady tedy rozhodně trpět nebudete, zhubnete a přitom si ještě pochutnáte, v jídelníčku totiž naleznete taková jídla, jako je např. losos na limetkách, jehněčí kotletky s omáčkou z kozího sýra, hovězí svíčkovou se zeleninou, králičí guláš se zeleninou, tortillu s krůtím masem, pangase na rozmarýnu a mnoho dalších úprav kuřecího, krůtího, vepřového i hovězího masa a samozřejmě ryb.

Důležitý glykemický index

Pokud se o diety a hubnutí zajímáte, už jistě víte, že právě glykemický index potravin (GI) udává, zjednodušeně řečeno, do jaké míry je potravina schopna zvýšit hladinu cukru v krvi. Index se počítá v poměru ke glukóze, což je čistý cukr, který má hodnotu 100. Platí pravidlo: čím vyšší je, tím je v potravině více cukru, a tím hůře se vám bude hubnout. Potraviny s vysokým GI zvyšují hladinu cukru v krvi, stoupá tvorba inzulinu a člověk dostane dříve hlad. Pokud je hladina cukru v krvi dlouhodobě vysoká, tělo má tendenci všechno, co sníte, přeměnit na tuk. Proto je nebezpečné utěšovat se tím, že je jedno, co jíte, a že si stačí hlídat celkový počet kalorií. A právě jídelníček společnosti NutriCare je sestaven přednímy dietology a výživovými poradci tak, aby napomáhal regulaci hladiny krevního cukru. Člověk tedy, přestože jí pravidelně pětkrát denně, zdravě a přiměřeně rychle hubne.

Více informací naleznete na www.nutricare.cz.