Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Borůvky zeštíhlují tučné břicho

Borůvky mají protizánětlivé a antioxidační účinky.
24. dubna 2009 | 10:35

Buclaté břicho, pivní břich či pneumatika, to všechno trápí většinu dospělých západního světa dnešních dnů. Přitom stačí jen málo, aby se tuky třásly a na břicho se už nikdy neusadily – pravidelně si dopřávat borůvky.

Modré bobulové ovoce vyhlášené svými protidiabetickými účinky prý dokáže při pravidelné konzumaci také pálit břišní tuk. Jinak řečeno, kdo si denně dopřeje hrst borůvek, tuku na břiše se nemusí bát. A ti, co už ho mají, se ho borůvkovou dietou snadno zbaví.

 

Borůvky
Autor: Jitka Žigová

„Některé míry se změnily pomocí borůvek dokonce i tehdy, když byla pokusná zvířata na dietě s vysokým obsahem tuků,“ tvrdí profesor E. Mitchell Seymour z University of Michigan, jenž testoval účinky borůvek na břišní tuk v laboratorních podmínkách.

Borůvky jsou velmi bohaté na antioxidanty, které mohou měnit způsob zpracování a ukládání cukrů v těle. Po devadesáti dnech konzumace borůvek se v laboratorních podmínkách u hlodavců prokázalo, že zvířata měla štíhlejší pas, nižší hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi, vyšší vnímavost tkání vůči inzulinu a lépe zvládala hladinu cukru v krvi.

 

Autor: Famous, lena