Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zázračné nápoje nastartují vaše hubnutí

Zázračné nápoje
23. dubna 2009 | 10:17

Nedaří se vám zhubnout? Možnou příčinou je překyselení organismu. Podle nejnovějších trendů v redukčních dietách se našlo řešení, jak získat ztracenou rovnováhu v organismu. Pomocí nápojů, které obsahují hodně ovoce a zeleniny.

Konečně se objevila cesta, jak nastartovat hubnutí! Zjistilo se, že optimální úroveň pH v těle je důležitá pro dobře fungující metabolismus, tvorbu enzymů a celkovou pohodu organismu. Pokud převažují kyseliny, tělo začne pracovat v úsporném režimu, látková výměna se zpomaluje, tuk se lehce ukládá a zároveň těžko odbourává.

 

Zázračné nápoje
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Kde je příčina
Za chronické překyselení organismu obvykle může nesprávná strava (příliš mnoho živočišných bílkovin, jednoduchých cukrů, málo ovoce a zeleniny), stres a jedy z okolního prostředí. Znečištění škodlivinami je stále vyšší, výfukové plyny a smog zatěžují vaše tělo, aniž byste si to uvědomovala.

 

Braňte se
Jak? Správnou životosprávou: sportujte nejméně dvakrát týdně, stravujte se zdravě, pijte dostatečné množství tekutin, spěte a dodržujte pravidelný denní režim.

 

Zázračné nápoje
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Jednoduchý test
Udělejte si test, který určí hodnotu pH ve vašem těle. V lékárně si kupte testovací proužky na určování pH v moči. Ideálním výsledkem je neutrální hodnota pH, která se pohybuje mezi 7,0 až 7,5. Máte-li menší hodnotu pH, vaše tělo je překyselené a měla byste ho opět dostat do rovnováhy. Jestliže je během dne hodnota pH kolísavá, nejlepší bude, když si ho změříte pětkrát denně v různých časech a pak si vypočítáte průměr.

Jak opět získat rovnováhu?
Pokud jste zjistila mírné překyselení organismu, vsaďte na džusy a šťávy. Jsou velmi efektivní při vyrovnávání pH v těle – v tekuté formě přijmete mnohem více cenných látek než v tuhé stravě.

 

 

Zázračné nápoje
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Odlehčený den
Pro pročištění organismu si tento jednoduchý „džusový“ den naordinujte jedenkrát týdně. Klidně ho zařaďte do svého stravovacího režimu, přestože hubnout nepotřebujete. I odborníci doporučují odlehčit stravování jednou do týdne. Můžete zvolit rýžový, čajový, ovocný nebo zeleninový den. Rok má 52 týdnů, takže pokud plán dodržíte, téměř dva měsíce z roku budete vzorně pečovat o své tělo.

 

9.00

Energetický budík k snídani
Odšťavněte 3 velké mrkve, 1 salátovou okurku, půl řepy, 1 oloupaný citron a oloupaný kousek zázvoru o velikosti vlašského ořechu. Dodatečně vypijte ještě 250 ml vlažné vody nebo neslazeného bylinkového čaje.

11.00

Povzbuzení před obědem
Odštavněte 200 g různých druhů bobulového ovoce a lesních plodů (čerstvé i mražené) 1 jablko bez zrníček, 3 cherry rajčata a 2 salátové okurky.

14.00

Životabudič k obědu
Odšťavněte půl salátové okurky, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, půl oloupaného citronu, půl oloupaného pomeranče. K tomu vypijte 250 ml vychlazeného bylinkového čaje bez cukru.

Zázračné nápoje
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

17.00

Odpolední vzpruha
Odšťavněte 2 jablka bez jadérek, 1 salátovou okurku, 1 kiwi a hrst listového salátu.

19.00

Večerní nápoj na zasycení
Odšťavněte 2 rajčata, 1 salátovou okurku, hrst řeřichy, 1 červenou papriku a půl oloupaného citronu.

22.00

Na dobrou noc
Odšťavněte 200 g různých druhů bobulového ovoce a lesních plodů (čerstvé i mražené), 1 salátovou okurku a půl oloupaného grepu. K tomu vypijte jeden velký šálek bylinkového čaje.

Autor: připravily: bm, iva, oli, lena