Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak hubnou české celebrity + Osvědčená dieta Štefana Margity

Krásná modelka nutně nemusí mít blond hřívu, Vlaď ka je sexy i v krátkém sestřihu...
20. ledna 2009 | 05:03

Také dostáváte vztek, když 185 cm vysoká a 55 kg vážící modelka tvrdí, že s váhou nemá problémy, diety zásadně nedrží a dá si klidně svíčkovou se šesti? Tak věřte, že nemluví pravdu a možná si udržuje figuru ne zrovna zdravým způsobem.

Kdo víc než jiný musí dbát na svůj vzhled a hlídat si váhu? Snad každý, koho živí vizáž. Blesk se proto zeptal některých známých tváří, jak se udržují štíhlé, zda se potýkaly s nadváhou a která dieta na ně zabrala.

Míša Nosková (25)
"Moje nejoblíbenější dieta je dělená strava. Nejvíc jsem zhubla 34 kilo, to právě po dělené stravě. Jinak je to u mě s váhou dost složité. Ve třinácti jsem vážila 80 kilo, za rok jsem trpěla anorexií a vážila jsem už jen 46 kilo. V osmnácti pak opět 80 kilo. Normální člověk zhubne nebo ztloustne jedno dvě kila. Já bohužel tak sedm osm. Přes zimu přirozeně hubnu, i když vůbec nic nedělám, a na jaře zase naopak přibírám."

276648:gallery:true:true

Markéta Hrubešová (36)
"Moje nejúčinnější dieta je neustálé běhání okolo malé Christel Lilly (3). S váhou jsem velké problémy nezažila, snažím se jíst zdravě a velkými výkyvy váhy jsem nikdy netrpěla. Nejvíc jsem zhubla, když jsem kojila, a to 4 kila. Nemám moc ráda sladké, takže ani Vánoce pro mě nebyly velká hrozba. Letos jsem snědla tři kousky cukroví. Jsem spíš masová, rybová a zeleninová, takže se dávám dohromady více po létu, to se hodně griluje a posedává."

276646:gallery:true:true

Gábina Partyšová-Koktová (30)
"Moje zaručená dieta je polévková, tu nasadím, když vidím, že bych se potřebovala trochu brzdit. Mám ráda polévky, takže jím, to co mi chutná, ale ne žádnou tukožroutskou, ta se dlouho jíst nedá. Nejvíce jsem zhubla 11 kilo, bylo to za půl roku a jedla jsem po malých dávkách a zdravě. Druhou mojí dietou je malý Kristian (1), neustále okolo něj pobíhám a to udělá své."

276643:gallery:true:true

Michaela Dolinová (44)
"Já už rok a půl nejím žádné přílohy. Nejím rýži, těstoviny, brambory, knedlíky ani pečivo. Zase si dám jakékoliv maso a klidně i slaninu. Za tu dobu jsem zhubla asi 5 kilo. Nechci hubnout víc, nevypadalo by to na mně dobře, snažím si váhu udržet. Myslím, že je dobré se průběžně hlídat, a když se objeví jedno kilo nahoře, hned s tím něco dělat a ne čekat, až jich tam bude víc."

276644:gallery:true:true

Vlaďka Erbová (27)
"Já jsem nikdy žádnou dietu nedržela. Vždy jsem byla se svojí postavou spokojená. Třeba i když jsem přibrala 10 kilo, tak se to na mně přirozeně rozložilo a byla jsem pořád souměrná. Mám zdravotní problémy, tak nesmím jíst nic mastného, kořeněného a musím jíst především bílé maso. To je moje jediná dieta. Nejvíce jsem za svůj život zhubla po porodu, a to ještě o 8 kilo míň, než byla moje původní váha. Běhání okolo malé Viktorky (necelý rok) mě udržuje v kondici."

Vlaďka se pyšní většími trojkami
Autor: Jiří Hadač

Štefan Margita (52)
"Na mé dietě je dobré, že každý den zjistíte na váze úbytek půl kila. To člověka motivuje. Já se nejvíc těším na čtvrtek, protože to mám povoleny švýcarské sýry," přiznal se Štefan Margita. "Dobré záchytné body jsou pak i dny, kdy zkratka K.S. u masa znamená "kolik sníte". Důležité je úplně vynechat alkohol a cukr, omezit sůl i koření a hodně pít vodu nebo neslazené minerálky."

276647:gallery:true:true

Vyzkoušejte i vy Margitovu dietu

1. DEN
snídaně – neslazená černá káva
oběd – dvě vařená vejce, špenát
večeře – jeden velký grilovaný steak, hlávkový salát a ovoce

2. DEN
snídaně – káva, rohlík
oběd – velký steak, hlávkový salát, ovoce
večeře – šunka K.S.

3. DEN
snídaně – káva, rohlík
oběd – dvě vařená vejce, salát a rajčata
večeře – šunka K.S.

4. DEN
snídaně – káva, rohlík
oběd – vařené vejce, vařená nebo syrová mrkev, ementál
večeře – ovoce, bílý jogurt

5. DEN
snídaně – strouhaná mrkev s citronovou šťávou a káva
oběd – dušená nebo vařená ryba a rajčata
večeře – velký grilovaný steak a hlávkový salát

6. DEN
snídaně – rohlík a káva
oběd – grilované kuře K.S.
večeře – dvě vařená vejce a dušená nebo syrová mrkev

7. DEN
snídaně – čaj s citronem
oběd – ovoce
večeře – cokoliv z jídel, které vám v předchozích dnech chutnalo

8. až 14. DEN vše se znovu opakuje

led
Autor: Foto Blesk – Barbora Pejšová

Sportovní tip

Bruslení
Výdej energie: 1000 až 1500 kJ

Ideální sport pro celou rodinu v tomto zimním období. Blesk doporučuje vybavit se helmou a chrániči.

+ bruslit mohou lidé všeho věku

kluziště nebo zamrzlý rybník není v dosahu, nebezpečí tvrdých pádů

Zítra čtěte: Vy se ptáte, dietolog odpovídá

Autor: Iva Dvořáková, Tereza Fílová