Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak zamaskovat nedostatky naší postavy

Mladistvý styl
11. ledna 2009 | 06:21

Co dělat, když se drastická předsevzetí o hubnutí nepodaří na sto procent splnit? Nebo když se vám prostě na sobě jen něco nelíbí? Maskujte to! Módní návrhářka vám poradí jak na to.

Přes veškerou snahu se vám nepodařilo zhubnout tak, jak jste si přála? Bojíte se, že vás jaro opět zastihne nepřipravené a znovu vám budou přetékat špíčky na různých partiích? Jasně, nikdo není dokonalý. Ale dokonalejšími se můžete stát díky radám odborníka, kterým je módní návrhářka Věra Kocová. Ví dobře, že oblečením se dá zamaskovat prakticky všechno.

Autor: Archív

Jak se obléci, když:

Jste silnější postavy jako Halina Pawlowská?

Podtrhněte své přednosti!
Právě ona si našla svou cestu – oblečení, v němž se cítí dobře. Někomu může připadat jako příliš extravagantní nápad dát si na ňadra květy, ale v podstatě to dělá dobře. Postavy tohoto typu v žádném případě nehalme do metrů látky, které připomínají vojenský stan. Důležitý je materiál – nikdy by neměl být trčivý a tuhý. Postavu by měl jemně a měkce kopírovat. Pokud, podobně jako Halina, upoutáte pozornost na své přednosti výstřihem, nikdo si nevšimne toho, co je pod ním. Když máte to štěstí, že vám zůstaly štíhlé nohy, pak je zdůrazněte přiléhavými kalhotami do kozaček.

V kole to roztočila i Halina Pawlovská
Autor: Ladislav Křivan

Máte široké boky jako Kateřina Cajthamlová?

Neodepisujte vycpávky
Nahoře útlá s rozšiřujícími se boky. Paní doktorka se taky vyzná! I ona ví, že důležité je odpoutat pozornost, a proto nosí barevná sáčka, zajímavé haleny. Pro ženy s postavou tohoto typu je důležité harmonizovat postavu. A tak by měly nosit i ve svetrech vycpávky, které srovnají disproporci mezi boky a rameny. I když právě dnes není móda vycpávkám nakloněna, dají se sehnat měkké a nenápadné, které působí přirozeně. Spodní část těla by pak na sebe neměla upozorňovat – nejlépe ladit punčochy a kozačky do stejné barvy.

Nejhříšnějším pamlskem paní Kateřiny je slanina.
Autor: Michal Protivanský

Máte široká ramena jako Yvetta Hlaváčová?

Zapomeňte na romantiku
A spousta dalších žen sportovního typu, které mají tu smůlu, že jim narostla příliš široká ramena, ale zato mají dlouhé nohy a vypracované svaly. Když přijdou do obchodu, musejí si většinou koupit větší sako, než zamýšlely. Ramena sedí, ale v pase jim kabátek plandá. Jejich problém je v tom, že vydají víc peněz než ostatní, protože si dávají saka a kabáty šít. A jak ramena zmenšit? Samozřejmě v první řadě zapomenout na vycpávky, i když zase přijdou do módy. Nejvhodnější jsou strečové materiály, které zahalují celé ruce. To platí i u večerních šatů. Ženám tohoto typu sluší sportovní elegance. V každém případě by měly zapomenout na romantiku.

Hlaváčová
Autor: ČTK

Jste malá jako Dana Batulková?

Vsaďte na jednu barvu
Maličké ženy stojí neprávem ve stínu těch vysokých. Pokud vypadají jako tahle herečka po padesátce, klobouk dolů. Na postavě v podstatě není co vylepšovat, ale pokud mají pocit, že by měly vypadat vyšší, pak je tu základní rada: nerozdělovat postavu barevně! Ideální je jedna barva od paty až po krk. Punčocháče by měly odpovídat barvě sukně a podobně. Jestliže kalhoty, pak úzké, stažené do kozaček na vyšším podpatku...

Dana Batulková
Autor: Ladislav Křivan

Jste hubená jako Zuzana Bydžovská?

Prodejte svou štíhlost!
Příliš hubené ženy si často stěžují, že nemohou přibrat, a ty ostatní to nemohou pochopit. Pokud jde o oblečení, mají to ze všech nejjednodušší. Stačí vrstvit. Ideální jsou kalhoty, přes ně tunika a pak ještě třeba volná vestička. Mohou si dovolit výstřih s "vodou" (na prsou nařasený) i různé měkké materiály naskládané na sobě. Bohužel právě Zuzana Bydžovská patří k těm, které si s oblečením nedělají starost, takže svou štíhlost neumí prodat.

Už 1. října se můžete těšit na další dramatický příběh z cyklu Soukromé pasti, který vysílá televize Nova.
Autor: archiv TV NOVA

Máte velká prsa jako Lucie Borhyová?

Nebojte se přiléhavých materiálů
Vděčný objekt pro "horňáky" se na televizní obrazovce potýká s tím, aby vnady nebyly ještě větší, než ve skutečnosti jsou. Jak známo, televize každému přidává na objemu. Proto Lucie ví, že nemá nosit volné věci a že, pokud nemusí, by neměla oblékat ani klasické halenky. Větší poprsí si libuje ve strečových materiálech a také ve výstřizích do véčka. Její postavě svědčí vše přiléhavé včetně kalhot nebo sukní. Výborné jsou pro ni i tuniky k úzkým kalhotům.

193421:gallery:true:true

Zítra čtěte: Roztomilá boubelatost nebo už nadváha? Vše o dětské nadváze a obezitě, ale i poradnu odborníka na výživu vám přineseme už zítra.

Autor: zp