Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zhubněte s naší třídenní dietou a zatočte s celulitidou

S naší dietou nejen zhubnete, ale zmírníte i projevy celulitidy.
26. února 2009 | 09:12

S naší dietou nejen, že zhubnete, ale zmírníte i projevy celulitidy a vaše stehna i zadeček budou o poznání hladší. A přitom se nebudete muset vůbec vzdát mlsání! Vyzkoušejte náš třídenní program.

1. DEN

SNÍDANĚ

Ovocný tvaroh

Potřebujete (na 4 porce):
*500 g jahod nebo jiného ovoce *500 g nízkotučného tvarohu *citronovou šťávu

Postup:
Jahody omyjte, očistěte, rozmačkejte vidličkou a smíchejte s tvarohem. Dochuťte citronovou šťávou.

OBĚD

Šťavnaté uzené

Potřebujete (na 4 porce):
*1 cibuli *150 g celeru *200 ml bílého vína *1 lžičku rozmarýnu *2 bobkové listy *500 g uzeného masa *2 lžíce řepkového oleje *150 g zakysané smetany *2 lžíce zeleného pepře *sůl *pepř *350 g broskví (z konzervy)

Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer na malé kousky. Cibuli, celer, víno a bylinky smíchejte, do vzniklé směsi naložte maso, přikryjte a nechte přes noc marinovat. Pak maso opečte na rozpáleném oleji ze všech stran, přidejte marinádu a maso nechte dusit asi 60 minut. Výpek přeceďte přes sítko, přidejte smetanu a zelený pepř. Omáčku osolte a opepřete. Přidejte broskve a zahřejte. Jako přílohu můžete podávat třeba bramborovou kaši.

Salát s mandarinkami.
Autor: profimedia.cz, Dušan Křístek, Michal Protivanský, archiv

VEČEŘE

Salát s mandarinkami

Potřebujete (na 4 porce):
*250 g listového salátu *200 g cherry rajčátek *1 pórek *400 g mandarinek (z konzervy) *1 červenou cibuli *pepř *2 lžíce olivového oleje *2 lžíce balzamikového octa

Postup:
Salát omyjte, očistěte a nechte odkapat. Omyjte rajčata, pórek nakrájejte na malá kolečka. Na marinádu nakrájejte cibuli nadrobno a smíchejte ji s pepřem, olejem a octem. Všechny přísady smíchejte a podávejte.

2. DEN

SNÍDANĚ

Exotické müsli

Potřebujete (na 4 porce):
*1 mango *1 kiwi *200 g jahod *200 g ovesných vloček *400 g nízkotučného jogurtu

Postup:
Ovoce omyjte, nakrájejte na malé kousky a smíchejte spolu s ostatními přísadami.

Maso získá ještě lahodnější chuť, když ho doplníte jemným přelivem domácí výroby.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

OBĚD

Steak s mangem

Potřebujete (na 4 porce):
*1 svazek rukoly *4 jarní cibulky *1 mango *4 kousky vepřových filet (po 120 g) *4 lžíce olivového oleje *sůl *pepř *8 lžic grepové šťávy *4 lžíce medu

Postup:
Salát omyjte. Cibulky nakrájejte na malé kousky, dužinu z manga rozmačkejte na kaši, filety opečte na oleji. Maso vyjměte a udržujte teplé. Cibulku poduste ve výpeku a přidejte pyré z manga a šťávu. Dochuťte medem, solí a pepřem. Můžete podávat spolu s těstovinami.

VEČEŘE

Jablkový salát

Potřebujete (na 4 porce):
*6 červených jablek *200 g uzené šunky *1 pórek *2 banány *4 lžíce olivového oleje *5 lžic citronové šťávy *3 lžíce nasekaných vlašských ořechů *2 lžíce nasekané petrželové natě *sůl *pepř

Postup:
Jablka nakrájejte na tenké měsíčky, šunku na kostky, pór a banány na kolečka. Přidejte sůl, pepř, olej a citronovou šťávu. Všechny přísady smíchejte a nechte 30 minut odstát v ledničce. Posypejte oříšky a petrželovou natí.

3. DEN

SNÍDANĚ

Ovocný krém

Potřebujete (na 4 porce):
*40 g nízkotučného tvarohu *50 g cukru *2 lžíce citronové šťávy *200 g mraženého ovoce *3 lžíce třešňového sirupu

Postup:
Utřete tvaroh spolu s malým množstvím vody. Přidejte cukr, citronovou šťávu, ovoce a třešňový sirup.

Ovocný tvaroh
Autor: DUŠAN KŘÍSTEK, SHUTTERSTOCK.COM

OBĚD

Vepřové filety

Potřebujete (na 4 porce):
*1 svazek jarní cibulky *2 mrkve *4 nektarinky *3 cm zázvoru *1 stroužek česneku *2 lžíce oleje *1 lžíci másla *4 kousky vepřových plátků *1 lžíci pažitky *sůl *pepř

Postup:
Cibulku nakrájejte na kolečka, mrkev a 2 nektarinky na kostky, 2 na měsíčky. Mrkev poduste na oleji, přidejte nektarinky, jarní cibulku, zázvor, česnek, sůl, pepř. Poduste a odstavte. Měsíčky nektarinek poduste na másle a udržujte teplé. Maso nakrájejte na nudličky a opečte na másle, přidejte sůl, pepř, pažitku.

VEČEŘE

Chléb s jablkem

Potřebujete (na 4 porce):
*8 krajíců černého chleba *200 g nízkotučného tvarohu *4 jablka *vlašské ořechy

Postup:
Každý krajíc potřete tvarohem. Jablka omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké měsíčky. Plátky jablek rozložte na namazaný chléb a posypejte nasekanými ořechy. Posilněte své svaly hodnotnými bílkovinami.

Autor: archiv BPŽ