Berte předložený plán jako hru - výsledek určitě stojí za to!
2., 8. a 14. den: ovoce do sytosti
Sem s chutným ovocem! Hrušky, švestky, kiwi nebo broskve: během těchto dní můžete jíst ovoce, kolik jen srdce a váš žaludek ráčí. Na postavu má pozitivní vliv ovoce s vysokým obsahem vody: například jablka a citrusy. Obsahují málo kilojoulů, a zásobují tělo mnoha důležitými látkami a vodou. Tak zmizí přebytečné kilogramy, než se nadějete.
Tip: Možná se to nezdá, ale 100 g banánů obsahuje až 420 kJ. Proto během ovocného dne snězte nanejvýš jeden!
4. a 10. den: zázračná polévka
Naší chutné polévky si můžete během těchto dní dát, kolik snesete. Hlad vás nezaskočí! Uvařte si ji vždycky den dopředu, ohřívaná je ještě chutnější.
Potřebujete: 200 g bílého zelí, 1 červenou a žlutou papriku, 3 mrkve, 150 g cibule, 300 g květáku, 300 g brokolice, 2 celery Příprava: Zeleninu očistěte, omyjte, nakrájejte nadrobno a dejte do hrnce. Vlijte do hrnce vodu tak, aby zakryla zeleninu, a dochuťte malým množstvím zeleninového bujónu. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
6. a 12. den: tukožroutský nápoj
"Propijte" se ke štíhlé linii. Každý den během diety byste měla vypít nejméně 2 litry vody (ostatně jako v každý jiný den!). Vhodné jsou i silně zředěné ovocné šťávy a čaje. Během 6. a 12. dne k tomu můžete vypít i 1 litr zeleninové nebo ovocné šťávy. Pokud zeleninovou šťávu dochutíte kořením, jako je chilli, pepř nebo zázvor, spalování tuků tím podpoříte ještě více.
Recept: Do 250 ml rajčatové šťávy přidejte pepř, Tabasco a půlku nasekané chilli papričky a důkladně promíchejte.
Nápoj raději nesolte - sůl v těle váže vodu a způsobuje otoky.
Váš jídelní lístek na nejbližších 14 dní:
(připraveno podle našich receptů)
1. den: 3 hlavní jídla
2. den: ovoce do sytosti
3. den: 3 hlavní jídla
4. den: zázračná polévka
5. den: 3 hlavní jídla
6. den: tukožroutský nápoj
7. den: 3 hlavní jídla
8. den: ovoce do sytosti
9. den: 3 hlavní jídla
10. den: zázračná polévka
11. den: 3 hlavní jídla
12. den: tukožroutský nápoj
13. den: 3 hlavní jídla
14. den: ovoce do sytosti
SNÍDANĚ
Broskvový tvaroh
Smíchejte 100 g broskví nebo nektarinek nakrájených nadrobno se 100 g nízkotučného tvarohu a 1 lžící mléka. Plátek černého chleba osmažte na půlce lžičky másla, rozdrťte mezi prsty a posypejte jím tvaroh.
Knäckebrot se sýrem
Půlku červené papriky nakrájejte na kostky a smíchejte se 2 lžícemi odtučněné kysané smetany, solí a pepřem. Směsí natřete 2 plátky knäckebrotu a obložte dvěma plátky light plátkového sýra.
OBĚD
Zeleninová pánev
Nakrájejte na menší kousky 1 cuketu a 1 červenou papriku. Nasekejte nadrobno 1 cibuli. Přidejte 1 stroužek prolisovaného česneku, 50 g půlených cherry rajčátek. Uvařte 200 g brambor ve slupce, nakrájejte je na menší kousky a vše dohromady opečte na pánvi na 1 lžíci olivového oleje. Dochuťte pepřem, přidejte bylinky a 30 g kysané smetany.
Kuře na mangu
Omyjte a rozdělte na růžičky 200 g brokolice a povařte je 5 minut v osolené vodě. Nakrájejte na nudličky 150 g kuřecích prsou a opečte na 1 lžičce oleje. Přidejte půlku rozmixovaného manga, 2 lžíce kysané smetany, 1 lžičku kešu oříšků a 80 g vařené rýže.
VEČEŘE
Obložený chléb
Smíchejte 1 lžičku másla, 1 lžičku hořčice a směs natřete na krajíc žitného chleba. Obložte 50 g nakrájené salátové okurky nebo ředkvičky, a dochuťte kořením podle chuti. Máte-li ještě hlad, dejte si rajče.
Rajčatový salát
Omyjte 2 rajčata a nakrájejte je na plátky. Na ně položte 50 g mozzarely light nakrájené na plátky. Smíchejte půl sáčku salátového koření, 1 lžičku oleje a 2 lžíce vody. Nakapejte na salát a posypejte čerstvou bazalkou nakrájenou nadrobno.