Tři jednodenní diety, které spalují tuky a osvědčily se nejen hvězdám v Hollywoodu. Aby byl jejich účinek ještě větší, vypijte zhruba dva litry vody!
Den ananasový a kuřecí
Hollywoodské hvězdy věří v sílu ananasu při odbourávání tuků. Ostatně kromě vitaminů obsahuje toto ovoce i prospěšnou vlákninu. Kuřecí maso zase útočí na naše špeky bílkovinami a obsahem zinku.
Snídaně
100 g ananasu a jedno jablko nakrájíme na malé kousky, přidáme k nim lžičku rozinek a 4 lžíce pomerančového džusu.
Oběd
Karibská pánev s kukuřicí. Asi 150 g kuřecích prsou povaříme v zeleninovém vývaru (polovinu si necháme na večer). Pak je nadrobno nakrájíme, stejně jako 150 g ananasu, jednu jarní cibulku a 100 g čerstvého fenyklu. Přidáme 100 g mražené kukuřice. Vše na lžičce oleje opečeme, přidáme kuřecí vývar, chilli a muškátový květ. Dusíme na pánvi asi osm minut.
Večeře
Ananasovo-kuřecí salát. 150 g ananasu, kuřecí prsa vařená od oběda, 1 jarní cibulka, 1 mrkev, případně čekanka. Vše nakrájíme na malé kousky a přelijeme dresinkem netučného jogurtu, k němuž přidáme lžíci hořčice, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř. Jíme s křehkým chlebem.
Kalorie dne
750 kcal, 10 g tuku, 109 g sacharidů, 52 g bílkovin
Den jablečno-steakový
Steaky jsou bohaté na bílkoviny a na L-Carnitin (spalovač tuků), jablko je zase doplňuje pektinem, který je výborný na trávení.
Snídaně
Jedno jablko pokrájíme na malé kousky. S 20 g ovesných vloček, 150 ml vody a skořicí vaříme asi 7 minut. Po vychladnutí přidáme 5 lžic podmáslí.
Oběd
Steak s curry jablkem. Dvě jarní cibulky a jedno jablko nakrájejte nadrobno, hovězí steak (60 g) opečte z obou stran na lžičce oleje. Osolte, opepřete a dejte do tepla. Cibulku, jablko a koření kari na pánvi orestujte a podlejte zeleninovým vývarem. Povařte asi 7 minut. Touto směsí pak přelijte steak.
Večeře
Jablečno-steakový salát. Nastrouháme nahrubo jedno jablko. Řapíkatý celer a jednu jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Přidáme k nim 100 g podmáslí, lžíci citronové šťávy, 30 g polníčku, sůl, pepř a zamícháme. Na oleji orestujeme na proužky nakrájený hovězí steak (60 g), osolíme, opepříme a promícháme se salátem.
Kalorie dne
729 kcal, 19 g tuku, 96 g sacharidů, 38 g bílkovin
Den se zeleninovou polévkou
Zelenina náš tuk zničí! Petrželka obsahuje navíc spoustu vitaminu C. Náš krevní obraz bude posílen, látková výměna bude efektivnější.
Snídaně
50 g odtučněného tvarohu smícháme se čtvrtkou lžičky skořice, namažeme jím celozrnný toast a obložíme kousky banánu.
Oběd
Zeleninová polévka. Uvaříme si hned dvě porce, abychom měli také na večer. Půlku malé pokrájené cibule opečeme na lžíci oleje. Zalijeme 1,2 l zeleninového vývaru, přivedeme k varu, přidáme nakrájenou malou mrkev, 200 g květákových růžiček, 100 g pórku, 100 g celeru, 1 brambor, špetku muškátového oříšku, lžíci libečku. Vařte 10 minut, pak přidejte 100 g zmrazeného hrášku a ještě povařte 3 minuty. Polévku ozdobte petrželkou.
Večeře
Zbývající polévku ohřejte a přidejte čerstvou petrželku.
Kalorie dne
566 kcal, 9 g tuku, 86 g sacharidů, 32 g bílkovin