Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

4 tipy na výjimečně romantický eurovíkend

9. února 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Zvažujete výlet za poznáním nových míst, vůní a chutí? K prozkoumání mnohých měst postačí víkend. Letenky po Evropě jsou dostupné a každá z evropských zemí ve svém hlavním městě skrývá něco jedinečného. Odlišná architektura, kuchyně a památky nám do života vnesou nový čerstvý závan vzrušení. Vyměňte na víkend kulisy každodenního života za trochu cestování. Přinášíme tipy na romantická města, která v rámci Evropy určitě stojí za to poznat, a kam se pohodlně dostanete přímými lety z Prahy, např. s ČSA. 

Čarokrásný Island – Reykjavík

Mrazivý, ale dechberoucí Island, vulkanický ostrov, na který se cestuje především kvůli překrásné romantické krajině. Horské prameny, gejzíry i vodopády. Nejsevernější evropské hlavní město Reykjavík připomíná velkou vesnici, přesto disponuje vším, čím ostatní metropole – restauracemi, bary, obchody i galeriemi! Místní pestrobarevné domy si zamilujete, stejně tak jako domácí islandskou pálenku. Ta vás při procházkách po reykjavických ulicích krásně zahřeje. Za víkend nestihnete vše, co rozlehlý Island nabízí. Prodlužte si pobyt alespoň na týden a využijte sezónní přímé lety mezi Prahou a Keflavíkem od konce května do konce října.

Kouzelné Finsko – Helsinky

Helsinky jsou hlavním městem Finska a zároveň jeho největším přístavem. Převážně pětipatrové cihlové domy vytvářejí klidnou a příjemnou rodinnou atmosféru. Širokých ulic posetých stromy a obehnaných skalami je v Helsinkách skutečně požehnaně. Udělejte si výlet do místní zoologické zahrady nebo na pevnost Suomenlinna, a také si prohlédněte krásnou bílou katedrálu Tuomiokirko. V některé z romantických restaurací vás pohostí místní specialitou, tedy sladkovodními rybami. Jestliže máte rádi pokrmy z brambor, máte se na co těšit, Finové jsou svými báječnými bramborovými pokrmy vyhlášení!

Temperamentní Španělsko – Madrid

Hlavní město Španělska je proslavené pestrým pouličním uměním a útulnými kavárnami, kde si místní vychutnávají volné chvíle a odpočinek po obědě alias siestu. Tak jako naším hlavním městem i Madridem prostupuje spousta úzkých uliček, ve kterých to žije uvolněnou a radostnou atmosférou. Všudypřítomné módní butiky, umělecké galerie a pověstný španělský temperament vás očarují. A nezapomeňte potěšit své chuťové pohárky paellou s mořskými plody a chlazeným pivem, tak jako to dělají místní.

Moderní Itálie – Miláno

Druhé největší italské město leží v severní části země v regionu Lombardie. Miláno je považováno za světové hlavní město módy, stejně New York City nebo Paříž, mimo to bývá také označováno za Mekku moderního umění! Vydejte se na procházku po fenomenálních památkách, jako jsou Dóm a pomník Leonarda da Vinciho, a nezapomeňte povečeřet v severoitalském stylu, tedy hlavně dobré maso, risottoýži a vyhlášený sýr gorgonzola. Milánské bary nabízí od sedmé večerní tzv. aperitivo. Za cenu nápoje můžete ze švédského stolu ochutnávat rizoto, těstoviny, saláty a další lahůdky dle libosti.

Výhodné letenky do hlavních evropských měst hledejte tady.

Pokud se chystáte letět poprvé, můžete si přečíst, co vás čeká na letišti.

Autor: ČSA