Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

VIP Prostřeno! Ostrá hádka Žilkové a Hanychové v kuchyni

5. února 2013 | 06:00

VIDEO: Klání hvězdných rodinných týmů se neobejde bez ostrých střetů. Zkušená kuchařka Veronika Žilková zažije s Agátou v kuchyni krušné chvilky.

"Sem to chtěla dělat já, ale ty jsi mi to už dvakrát vzala z ruky. Takže to už dělat nebudu!", mrskne vztekle zpola rozporcovaným kuřetem do kastrolu modelka. Která z žen se nakonec ukáže jako dominantnější? Křehká Veronika nebo "profláknutá" modelka?

A jak bude vůbec vypadat celé Agátino menu? „Nevaříme to, co chtěla ona, ale to, co jsem si vydupala já,“ prozradí Veronika Žilková, která prosadila kachnu proti rostbífu, jenž by se nemusel povést.

„Jenomže já neumím zelí ani knedlíky, takže to dneska bude vypadat, jako že nic nedělám,“ varuje diváky rezignovaná dcera. Překvapit chce alespoň netradičním dezertem. „Flambované překvapení bude překvapení i pro nás, protože budou fondue a zkusím uflambovat ananas,“ odkrývá své plány mladší z kuchařek.

Video se připravuje ...
V kuchyni dojde i na hádky • VIDEO: FTV Prima

„Agáta neumí dělat nic než drůbež,“ trochu jí křivdí mladší bratr Vincent. „V polévce bude určitě česnek, který dává do všeho, a asi bude přesolená a bude v ní hodně pepře,“ maluje neradostné perspektivy student konzervatoře.

Vyjdou strapačky na druhý pokus, nebo dojde na knedlíky z pytlíku?
Autor: FTV Prima
Veronika, která by měla být na kameru normálně zvyklá, rozvaří z nervozity strapačky a jde je „za stálého míchání vylít do záchodu“. Vyjdou na druhý pokus, nebo dojde na knedlíky z pytlíku? A to jsou na pořadu ještě houskové knedlíky a dva druhy zelí.

„Varuju vás, dámy, vařit před tou kamerou je děsný,“ upozorňuje pak při jídle soupeře. A kdo že se to proti klanu "Žilků" vlastně postaví? Iva Janžurová se svými dcerami: Theodorou Remundovou a Sabinou Remundovou.

Vincentovi (vlevo) jde z pěti žen hlava kolem.
Autor: FTV Prima
„Bylo to příjemné překvapení,“ říká o shledání rodinných týmů Iva. Té už kručí hlady v břiše, protože měla přes den jen suchý rohlík, takže se na pořádnou baštu už opravdu těší.

„Je to úžasný,“ chválí hlavní chod paní Iva, „a k tomu to pivečko… Báječný!“ „Já jsem netušila, že by tu porci, co jsme daly na talíř, mohl někdo sníst. Ale všichni to snědli – tedy kromě nás dvou," smějí se spokojená matka s dcerou.

A dezert? I tady zvítězila dominantní Veronika – slibovaný oheň zůstal jen v podobě čokoládových fondue. Půjdou bodíky dolů? Sledujte VIP Prostřeno na FTV Prima už ve 20 hodin a dozvíte se to.