Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VIP Prostřeno! Šípková je falešná, tvrdí herec Štabrňák

24. ledna 2013 | 06:00

"Přechytralá" Chytrová má ke všemu výhrady, samorost Urban předvádí svůj drsný humor a stále pozitivně nalazená Šípková příliš nepadla do oka herci Štabrňákovi. Zkrátka při sledování téhle partičky se nebudete nudit.

Pro Olgu je po přečtení menu Roman Štabrňák prostě kabrňák. „Cuketu mám ráda, uzený losos miluju, brownies taky, strefil se do mé chuti,“ těší se „královna fitness“ na večeři. „Romane, tebe je pro to herectví škoda,“ rozplývá se znovu Olga při servírování hlavního chodu. „Moc mi to chutnalo a budu se pídit po receptu!“

Její nadšené výkřiky však v hostitelovi nevzbuzují příliš důvěryhodnosti. "Olinka je vždy pozitivní, až falešně,“ myslí si Štabrňák, který se se svým názorem nijak netají.

Roman Štabrňák je kabrňák. Umí vařit i kouzlit

V dobře vybavené kuchyni s americkou ledničkou je Roman ve svém živlu.
Autor: FTV Prima
Herec Roman Štabrňák hosty pozve do svého domu, který je něco mezi chalupou a obytným domem. V dobře vybavené kuchyni s americkou ledničkou je ve svém živlu: „Kuchyně je doma moje doména,“ přiznává hrdě.

„Vzhledem k tomu, jak vypadám a jak jsme si povídali, mě budou asi tipovat na ryze českou kuchyni,“ předpokládá hostitel. Simona ho ale vidí jako poněkud rafinovanějšího strávníka – má rád víno i sýry.

Roman uvaří čtyři chody moderní kuchyně. Večeři zahájí cuketová roláda s uzeným masem, naváže dýňová polévka se zázvorem, následují medailonky z vepřové panenky s glazurovanou baby karotkou a zajímavým přelivem ze sušených rajčat.

VIP Prostřeno!
Autor: FTV Prima
Simona prý uzeného lososa od jisté doby nemůže ani vidět, ale ráda si dá „polévku s vitamínem H“. „Nechutně zdravá dýňová polévka – já jsem se toho taky děsil – stejně jako cuketové rolády,“ přiznává sám hostitel, kterého ale překvapilo, „jak je to strašně dobrý“.

Romanova jídla nejsou jen chutná, ale i krásná. Předkrm ocení i Petr Urban, který „ovšem neví, zda to není tím, že má tak velký hlad“. Zato polívku honí na čtvercovém talíři „z rohu do rohu“, ale po zázvoru vonící ostrý zeleninový krém nakonec chválí všichni.

Kreslíř Urban má nejen zábavné historky, ale i vyhraněné názory: „Čím víc feministek je, tím víc chlapů smrdí doma a vaří,“ myslí si zastánce tradičního rozdělení rolí.

„Omáčka byla hodně dobrá,“ pochválí hlavní chod Petr. „Já vepřové nemusím, ale panenka byla medium a měkoučká,“ ocení přípravu masa náročná Simona, kterou poněkud zklamala atmosféra třetího večírku. Jindy milý společník Roman kmital v kuchyni.

Roman vykouzlí holubičku a nadchne hosty karetními triky.
Autor: FTV Prima
Hostitel má ale největší překvapení teprve v rukávu, představí se jako kouzelník. „Chtěl bych, abys mně ubral deset kilo. Šlo by to?“ zajímá se bývalý sportovec Urban. „To kdybych uměl, podívej se na mě!“ směje se Roman, který vykouzlí holubičku a nadchne hosty karetními triky. „Na to, že to dělal v obýváku a měli jsme to metr od huby, tak to bylo zajímavý,“ obdivuje iluzionistu Petr.

Druhá čtvrteční hostitelka Simona Chytrová vsadí na svoji oblíbenou benátskou kuchyni a špičkové suroviny. Nechce se honit, ale večer v krásném prostředí plném starožitností si v klidu užívat, pokud možno za doprovodu příjemné konverzace. Jak na to zareaguje samorost z Jizerských hor Petr Urban, který má rád českou kuchyni a humor poněkud hrubšího zrna? Nehodí Simoně její sofistikované rybí menu na hlavu? Jak to ve finále dopadne a kdo z téhle VIP čtveřice vyhraje zájezd k moři, uvidíte ve čtvrtek večer na Prima family!