Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

VIP Prostřeno! Vyléčený alkoholik Etzler se alkoholu bojí jako čert kříže

29. ledna 2013 | 06:00

Ryze pánská společnost tentokrát ovládne VIP Prostřeno! O alkohol tedy nebude nouze. Odolá ale vyléčený alkoholik, herec Miroslav Etzler (48), takovému pokušení? Nebo se přece jen nechá na přípitek přemluvit?

Čtyři herci ze seriálu Cesty domů se rozhodně nudit nebudou. Charismatický Mirek Etzler však své herecké kolegy a kulinární soupeře hned při první večeři překvapí, když striktně odmítne nabízený přípitek. "Já si s vámi přiťuknu, ale pít to nebudu! Já už sem toho v životě vypil dost," konstatuje.  

Není tajemstvím, že charismatický herec si začal s alkoholem už v době dospívání. Intenzivně pak "proléval hrdlo" až do svých čtyřiatřiceti let. Šestnáct let soustavného popíjení jej tak ničilo, že se v roce 2005 nakonec nechal zavřít do protialkoholní léčebny. Vypadalo to, že svůj boj s alkoholem vyhrál. Jenže loni po rozchodu s Vilmou Cibulkovou zase začal popíjet. odolá nakonec pokušení?

Miloslav Tichý pozve herce do „jejich fabriky“ na pstruha

„Víš, jak jsme se rozhodli? Toho, kdo vyhraje, ztlučeme a ten zájezd mu ukradneme, my staří pardálové,“ utahuje si z nejmladšího hosta Pavel Soukup.
Autor: FTV Prima
Představitel zavražděného Filipa Janáka, herec Miloslav Tichý, pozve hosty do ateliérů a kulis svého televizního domova. Uvidíte lokál hospody U Bety i policejní služebnu, kde „šéfuje“ první ze soutěžících "kuchařů" - Jan Vlasák. Pro kolegy je to trochu déjà vu.

„Mě na něm zaujala jedna věc, on se hrozně hezky směje,“ říká o Mílovi herec Mirek Etzler. Jak se bude nejmladší hostitel Míla usmívat u sporáku v kuchyni Kači Bernátové? „Já doma občas něco uvařím, ale spíš tak, když žena není doma,“ říká o svých kulinářských kvalitách manžel Petry Špalkové a tatínek malého Lojzíka.

Pánové mají chuť na něco lehkého a hostitel se jim strefí do chuti. Plánuje těstovinový salát s krevetami, zeleninou a jogurtem, pstruha, šťouchané brambory a klasické palačinky s marmeládou. „Já jsem palačinkovej bohatýr, já můžu palačinky od rána do večera, celý život,“ zasní se seriálový detektiv Pavel Soukup. „Výborné jsou i ty smíchané se všemi zbytky z lednice,“ radí.

Hostitel se zatím moc neprojevil. „Trochu jsem ho podcenil,“ myslí si o menu Mirek Etzler. Míla palačinky zvládl, jen odpad ve studiu si trochu neuhlídal. Naštěstí je tu štáb a všichni svorně vytírají.

Pstruh bude přes celý talíř a voní přes celý ateliér, naštěstí u veselých divadelních historek nikdo nespolkne kost.
Autor: FTV Prima
„Pstruzi skončí na pekáči, to je úplně jednoduchá záležitost, o bramborách nemluvě,“ myslí si o soupeřově hlavním chodu naopak Pavel. „Zhostí se toho s úspěchem.“ Předkrm jede i Janu Vlasákovi, který není vyznavačem těstovinových salátů. Pstruh je přes celý talíř a voní přes celý ateliér, naštěstí u veselých divadelních historek nikdo nespolkne kost.

Pro seriálové kriminalisty si hostitel přichystá detektivní hru. „Kytičky, houbičky? To bylo úžasný,“ zamlouvá se Mílova zábava Janu Vlasákovi a Pavlu Soukupovi. „My jsme nevyřešili jednodušší případy,“ směje se představitel smolaře Honzy Maška. „Mláďátko se nám vybarvuje, pozor!“ varuje před soupeřem při servírování palačinek s dvojí náplní Vlasák. „Míla mě překvapil ve všech směrech,“ souhlasí Mirek Etzler.

Jak to dopadne, když se chlapi pustí do vaření? Který z herců bude nejvíc taktizovat? A kdo z pánů nakonec uvaří nejlepší večeři a vyhraje zájezd k moři? Sledujte VIP Prostřeno! na Prima family už v úterý ve 20 hodin.