První hostitelka tohoto týdne tvrdí, že je šťastná a všechny své hlavní sny si už splnila. Bydlí v pěkném vlastním domě, podařilo se jí mít druhé dítě, má síť úspěšných fitcenter. Jenže úmysl „uvařit něco, čím všechny ohromí“, jí tak trochu nevyjde.
Jako první na řadu přijde „oblíbený salátek s gorgonzolou“. Jablko podle Olgy skvěle koresponduje s chutí italské gorgonzoly v předkrmu. „Piniový oříšek jsem snad v hubě ještě neměl,“ přiznává jizerský svéráz a populární kreslíř Petr Urban. „Na Smržovce nerostou...“
„Poctivý kuřecí vývar“ je na hosty trochu slabý, Petr si prý dělá doma poctivější a zeleniny by snesl klidně i méně. Manželce Víta Olmera, herečce Simoně Chytrov, se zase nezdály nudle - byly prý moc převařené. A u herce Romana Štabrňáka doma se zase víc solí a koření.
Největší úspěch má nakonec hlavní chod. I když "věčně" nespokojená Simona má na kuřátko poněkud vyhraněný názor. „Kuřecí mi přijde nudný, vařím ho hlavně našemu jezevčíkovi," ohodnotí použité maso. Nakonec ale přece jen vezme drůbež na milost. "Bylo to úžasný, tu kůrku bych tak nikdy neudělala,“ konstatuje.Ale na další chod, „báječný kynutý koláč s borůvkami a drobenkou“, se moc netěší. Jídlu zkrátka moc nedá a na její postavě je to znát. „Koláč dělala moje babička, ale nejsem na sladký a na kynutý už vůbec ne,“ přiznává. Prý ani péct neumí a moc ji to nebaví.
I když se hosté ještě téměř neznají, hostitelka se o zábavu vůbec nebojí. A jaká vlastně bude? Zacvičí si nakonec všichni společně? Ne, návštěva zůstane u stolu a při hře se všichni zase poznají o trochu lépe. „Já jsem se snad v životě nezasmála v kuchyni jako dneska,“ říká o natáčení pořadu Olga Šípková.
Budou se ale smát i její soupeři? Kolik jí asi za "tisíckrát vyzkoušené" recepty nakonec udělí bodů? Sledujte úterní VIP Prostřeno na Prima family už ve 20 hodin.