Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak se nám líbil nový film s Bridget Jones? A kdo je otcem jejího dítěte?

15. září 2016 | 14:00

Očekávané pokračování Dítě Bridget Jones má dnes v Česku premiéru a konečně se dozvíte, jak to dopadne s Bridgetinou životní láskou. Předcházet tomu bude ale spousta karambolů..

Je si podobná, nebo není? Tuhle otázku si asi pokládá většina fanoušků filmů o smolařce Bridget. Vzhledem k tomu, že od druhého dílu uběhlo už dvanáct let, nemůžeme se divit, že hlavní hrdinka v podání Rennée vypadá jinak.

Zub času je vidět i na ostatních jejích známých, ve filmu se objeví Bridgetina kamarádka Shazza, Jude, Tom a také její věčná láska: Mark Darcy. Kdo však snad skoro nezestárl, je matka Bridge alias Gemma Jones (73), která se místo v reklamě na šperky angažuje v politice. 

O čem to bude?

Renée Zellweger (47) ve filmu hraje třiačtyřicetiletou svobodnou ženu, která se rozhodne užívat si nezávislého života. Ano, Bridget je opět bez chlapa. Osud si pro ni ale připravil pěkné sousto: neplánovaně otěhotní. Děj se pak celý film točí ohledně toho, kdo je otcem a který ze dvou mužů nakonec získá Bridgetino srdce. 

Protože Hugh Grant účast ve filmu odmítl, musel přijít na scénu jiný svůdník. Více než dobře ho ztvárnil Patrick Dempsey. Mohlo by se zdát, že půjde o chabou náhradu sukničkáře Daniela Cleavera, ale pravdou je, že vás příjemně překvapí!

Video se připravuje ...
Trailer k filmu Dítě Bridget Jones (2016) • VIDEO: Youtube.com

Bridget, tak jak ji známe?

Do kina jsem vstupovala s pocitem, že už to nebude ta stará dobrá Bridget, na kterou jsme zvyklí, jistý podíl na tom asi měla změna vizáže Renée. Hned na začátku mi ale naskočil úsměv a stala jsem se svědkem života té stejné Bridget, kterou jsme viděli naposled v roce 2004. Těšit se můžete i na suchý humor Marka Darcyho, který perlí už od začátku filmu.

Změnou je jen to, že Bridget má konečně svou vysněnou váhu (Renée odmítla kvůli natáčení opět přibrat). Zhubnout bylo vždy Bridgetiným cílem, a přestože se jí to podařilo, její trable s láskou to nevyřešilo...

Dalším milým překvapením byla sarkastická lékařka v podání Emmy Thompson, která Bridget provází jejím těhotenstvím. Celých devět měsíců žije v nejistotě, čí miminko je, a místo toho, aby oběma mužům řekla pravdu (nebo neříkala vůbec nic), naprosto se do toho zamotá. Postupně se tak snaží z tohoto chaosu vymotat pomocí svých "propracovaných" plánů.

Už by přece mohla vědět, že jako špion moc neobstála (z prvního dílu, kde se plazila po střeše Markova domu a skončila s břečťanem ve vlasech), ale i tak se pouští do bláznivých akcí, které končí fiaskem. Pokud zbožňujete Deník Bridget Jonesové, a máte rádi Bridget takovou, jaká je, určitě budete po zhlédnutí filmu tak nadšená jako já.

Napište nám, jak se vám nejnovější díl Bridget Jones líbil!

Autor: luh