Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zdeněk Pohlreich ví, kam na nejlepší vietnamské jídlo! Víte to taky?

Video se připravuje ...
VIDEO: Igor Hellebrandt
22. října 2017 | 06:00

Zdeněk Pohlreich (60) je nejen skvělý a úspěšný kuchař, kterého všichni znají z televizních pořadů, ale nyní se z něho stal ještě knižní vydavatel. Společně s manželi Tuan a Lan z Vietnamu vydali tematickou kuchařku plnou exotických receptů. Jejich jídlo můžete ochutnat ve třech bistrech, které mají v Praze.

Vyhlášené vietnamské bistro u náměstí Jiřího z Poděbrad zná snad každý, kdo bydlí v Praze a kdo jen jednou ochutnal jejich speciality. Manželé Tuan a Lan mají zajímavý příběh, který je celý vepsán do knihy Vietnamská kuchařka s příběhem, společně s recepty na jídlo ze země, ze které pocházejí. Zdeněk Pohlreich dopomohl k tomu, aby se jejich kniha dostala na světlo světa.

Sám slavný šéfkuchař přiznal, na které vietnamské jídlo by si jistě troufnul. „Rolky nebo pho bych zvládl. Myslím, že ty recepty nejsou nijak komplikované, největší chybou je to, že si myslím, že všechna asijská kuchyně je stejná, ale to není.“ Zdeněk je také přesvědčen, že bistra, která provozují tito manželé, mají to nejlepší vietnamské jídlo v Praze, ostatní si hodně ubližují tím, že mezi nabídkou mají třeba smažený sýr a podobná jídla, která tam nemají co dělat.

Video se připravuje ...