Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Justin Timberlake: Jsem takový specialista na přebalování syna, že bych si to mohl dát do životopisu

7. září 2016 | 06:00

Říká vám něco jméno módní značky William Rast či název nahrávací společnosti Tenman Records? Ne? Umělce, který za nimi stojí, ale určitě znát budete. Je jím americký zpěvák a herec a taky mnohonásobný držitel prestižních hudebních cen Grammy a Emmy Awards Justin Timberlake.

Na obrazovce se Justin Timberlake poprvé objevil už v jedenácti letech a účast v televizní talentové show mu otevřela cestu k účinkování v populárním Mickey Mouse Clubu, kde dva roky vystupoval společně s Britney Spears (jejich vztah o pár let později zvedal prodeje bulvárních novin i jejich desek), Ryanem Goslingem, Keri Russell či Christinou Aguilerou.

Hvězdných výšin však jeho kariéra dosáhla až v boybandu ’N Sync, který v období 1995–2002 okouzlil miliony fanoušků. Album No Strings Attached zaznamenalo v roce 2000 rekordní týdenní prodej, celých 2,4 milionů kusů. Když si skupina dala pauzu, jež se však ukázala být faktickým koncem tohoto prodejního fenoménu, vydal se Justin na sólovou dráhu. Dnes svůj čas dělí mezi hudbu, herectví a taky rodinu – v roce 2012 se v Itálii oženil s herečkou Jessicou Biel, v roce 2015 se jim narodil syn.

Stěžoval jste si nedávno, že co se vám narodil syn, pořádně jste se nevyspal?

Vůbec mi to nepřipomínejte. Už je to lepší, ale ty první měsíce byly těžké. Všechna ta klišé o tom, čím si musejí rodiče novorozence projít, obzvlášť v noci, jsou pravdivá. Silas strašně brečel, Jessica o něj jako pravá milující matka nesmírně starostlivě pečovala, kojila ho. V té době jsem jí pravda nebyl moc platný, tatínkové se téhle fáze často moc neúčastní, zato teď jsem takovým specialistou v přebalování, že bych si to mohl dát do životopisu do seznamu klíčových dovedností! Každopádně připouštím, že taková spánková deprivace člověka může dohnat k šílenství.

Kromě péče o rodinu vás teď zaměstnává taky spousta pracovních projektů, že?

Ano, moje motto zní: „Stále v jednom kole.“ Nedokážu být v klidu. Pracuju na novém albu a zanedlouho se objeví taky nové filmy, na nichž jsem se podílel jako herec nebo hudební producent.

Vaše nové album, soudě dle singlu Can't Stop the Feeling, vypadá na návrat k disko stylu. Je to tak?

Ano, takhle to bylo od počátku zamýšleno. A poté, co vznikla tahle píseň pro film Trollové, se to ještě upevnilo. Doufám, že celé album bude tak zábavné, jako je tahle písnička. Miluju tanec a přiznávám, že miluju disko.

Změnilo nějak otcovství váš přístup k tvorbě?

Každý rodič vám potvrdí, že s příchodem dítěte se změní všechno. Už dál nejste středobodem světa, teď je jím to malé. Měl jste dojem, že máte všechno pod kontrolou, a najednou zjišťujete, že nemáte pod kontrolou nic. Trpělivost je něco, na čem teď pracuju – přitom než se mi narodil syn, rozhodně bych o sobě neřekl, že jsem netrpělivý.

Zpíváte si jen tak pro sebe, třeba ve sprše?

Ani ne. Musím svému hlasu dopřát taky odpočinek, aby pak fungoval ve studiu nebo při živém vystoupení. Ale pobrukuju si v autě. A pochopitelně zpívám malému ukolébavky. Vypadá to, že se mu můj hlas líbí – začal už rozeznávat i Can't Stop the Feeling a když vidí video v televizi, začne tleskat svýma malýma ručičkama a volá: Táta, táta. Je tak sladkej.

Co z toho, co vás naučili rodiče, se pokoušíte předat svému synovi?

Zásady správného stolování. Teď je ještě moc malý, tak ho nechávám v klidu, ale jakmile trochu povyroste, přes slušné chování u stolu prostě u tatínka vlak nejede. 

Celý rozhovor a další články najdete v aktuálním řísle časopisu OK! Magazín, které je právě na pultech

Autor: připravila Markéta Vojtíšková, The Interview Feed
Video se připravuje ...