Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Herec Daniel Radcliffe se vrací coby Frankenstein, kvůli další roli si oholil hlavu

10. února 2016 | 06:00

Pět let od premiéry posledního dílu Harryho Pottera si jeho protagonista pečlivě vybírá projekty, do kterých investuje svou energii i jméno. Že má smysl pro humor a nadání pro rapování, dokazuje v zábavných show a dobré kritiky sklízí i za své výkony na divadelních prknech. Spekulace o slabosti pro muže vyvrací novou přítelkyní – je jí herečka Erin Darke – a raduje se z filmů, které rozšiřují jeho obzory.

Šestadvacetiletý herec touží po kariéře a životě bez stínu obrýleného kouzelníka. Pět let od natočení posledního dílu se snaží mílovými kroky uniknout přezdívce Harry, i když ví, že "úplný distanc" se mu už nikdy nepodaří. Užívá si všechny nové projekty a rozšiřuje svůj záběr. Poté, co udělal pár strategických tahů a sáhl po rolích ve filmech jako Žena v černém nebo Zbav se svých miláčků, se vrací na plátna v očekávaném trháku Frankenstein. Po jeho boku se v současné době objevuje herečka Erin Darke a kvůli připravovanému snímku Imperium si nechal oholit hlavu, čímž svou proměnu posledních let, zdá se, dokonal.

Hned na začátku musím zmínit změnu vašeho účesu. Nechal jste si oholit vlasy a není to vůbec zlé.

Děkuji, ještě stále si na to zvykám. Nebudu zastírat, že jsem měl pochybnosti a obavy, zda je to dobré rozhodnutí a mohu si to dovolit, ale pak jsem do toho šel. Znáte ten pocit, když se náhodně zahlédnete v zrcadle nebo ve výloze? Pokaždé se ještě leknu.

Udělal jste to kvůli filmu Imperium, že?

Ano, hraju agenta FBI, který se v utajení infiltruje do podsvětí, konkrétně do neonacistické buňky. Právě začínáme natáčet.

Než jste hlavu oholil, měl jste dlouhé lokny. To musel být taky docela nezvyk.

Hlavně to byl šílený záhul na údržbu. Strávili jsme tím 14 hodin během dvou dnů, než mi je navázali. Absolutně nechápu, jak to s prodlouženými vlasy zvládá někdo na denní bázi. Třeba takové mytí hlavy muselo být opravdu jemné a opatrné, aby mi náhodou neodpadaly. Při jednom sprchování mi nejdřív odpadl jeden pramen, pak další a já si jen říkal, že už nevydržím žádnou další seanci, aby mi je navázali zpátky. I přesto jsem si je musel pořád mýt, protože jinak by mi pěkně zasmrádly.

Přišlo mi velice chytré a vtipné zároveň, že naše nové provedení se inspiruje z řady různých příběhů o Frankensteinovi. Je tam jasně cítit vliv předešlých filmů a zároveň jsme převzali náladu a zeitgeist té doby, spojili to vše dohromady a vytvořili zcela nového Frankensteina. Ten nápad mě opravdu překvapil a vyvolal v mé hlavě smršť otázek, jestli to diváci přijmou, jestli to bude fungovat. Všichni máme v paměti obraz Igora jako shrbeného asistenta, a když jsem si představil tu novou postavu v mém podání, řekl jsem si jen: "Ok, to bude zajímavé." Nejvíc se mi na tom líbí, že Igora vrátili do intelektové roviny s Viktorem, nyní je mužem se svým vlastním příběhem. Je to nejvíce původní scénář, který jsem četl od Harryho Pottera. I když je tam jasná značka, stejně to má s předlohou pramálo společného.

Celý rozhovor a další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu OK! Magazine, které je právě na stáncích. Další ROZHOVORY najdete ZDE

Titulní stránka aktuálního čísla časopisu OK! Magazín
Autor: OK! Magazín

Autor: Božena Vařilová, The Interview Feed
Video se připravuje ...