Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Václav Vydra a Jana Boušková: Na jídle náš vztah nestavíme

11. dubna 2016 | 06:00

Jsou spolu už 33 let, tvrdí, že se mají za odměnu, a jejich společné komentování reality show Prostřeno udělalo z pořadu kultovní záležitost. Jak to dělají, že jim všechno klape?

Václav Vydra (60) a Jana Boušková (61) si své soukromí docela střeží. Navíc oba říkají: "Nemáme se za co skrývat ani za co se stydět."

Žijete spolu 33 let... Jaký je váš recept na šťastný vztah?

V. V.: Jednoznačný recept neexistuje, ale je to hlavně v toleranci, důvěře, svobodě a vzájemné úctě. Když spolu dva lidé chtějí být, musí mít důvod proč – tím je většinou láska a vzájemná přitažlivost – a pak najít způsob, jak být spolu. Něco je potřeba překousnout, dokázat hledat kompromisy. Ve vztahu by každý z partnerů měl dostat stejnou šanci žít takový život, jaký chce, a oba by to měli stejnou měrou navzájem respektovat. Když jeden z partnerů dělá vše jen pro druhého, je to špatně. Stejně špatně je pochopitelně i to, když by jeden druhému nějak ubližoval.

Video se připravuje ...
Václav Vydra se prohání na motorizované koloběžce • VIDEO: Jan Jedlička, hudba: Yellow

J. B.: Ano. A nesnažit se toho druhého předělat. Brát ho takového, jaký je, a nezveličovat malichernosti.

Letos oslavíte 10. výročí svatby. Změnila nějakým způsobem váš vztah? Přece jen jste spolu předtím dlouho žili "bez papíru"…

V. V.: Z principu bych se toho obával, ale vzhledem k tomu, že jsme se znali před svatbou už asi 32 let, tak to nehrozilo.

J. B.: Ne.

Pořekadlo praví, že láska prochází žaludkem. Platí to i u vás?

V. V.: Na vaření ani na jídle náš vztah nestavíme a já po Janě opravdu nevyžaduju, aby mi pravidelně předkládala teplou večeři. Vlastně by to kvůli našemu povolání ani nešlo. Já prostě jím, abych žil. Nežiju pro to, abych jedl.

 

Celý rozhovor a ještě mnohem více můžete najít v novém čísle tištěného Blesku pro ženy:

Autor: archiv

 

Video se připravuje ...