Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C
 
8. 6. - 10. 6. Kupte si podprsenku se slevou až 20 %
 

Podprsenky, které teď frčí: Pořídíte si krajkovou nebo sametovou?

25. května 2018 | 06:00

Mít jednobarevnou hladkou podprsenku je téměř nutnost, ale co si budeme nalhávat, příliš parády s ní neuděláme. Je třeba mít i takové, ve kterých se proměníme ve femme fatale! Ukážeme vám, které jsou letos v kurzu!

Materiálem číslo jedna je stále krajka. V popředí se drží krajkové podprsenky, takzvané braletky, které jsou bez kostic a mají velmi tenkou nebo žádnou výztuž. Ani s push-upkou ozdobenou krajkovými ramínky rozhodně nešlápnete vedle.

Buďte odvážná a nechte krajku vykukovat pod halenkou, svetříkem nebo z výstřihu. Pamatujte, že krajky není na spodním prádle nikdy dost! To platí i o kalhotkách, jen s tím rozdílem, že ty rozhodně vykukovat nenechávejte!

Spodní prádlo ovládá trend průsvitnosti. Velmi často jsou průhledné podprsenky i kalhotky zdobené právě nadčasovou krajkou, ale i stylovými květinovými výšivkami, které se z oblečení přesunuly právě na spodní prádlo.

Timo, podprsenka: 469 Kč, kalhotky: 279 Kč
Autor: archiv firem

Není žádným překvapením, že i v tomto odvětví vystrkuje drápky samet – materiál, který v posledních dvou sezonách doslova ovládl módní průmysl. Ve spodním prádle většinou figuruje v detailech, jako jsou sametová ramínka, květinový potisk nebo třeba mašličky, ale k dostání jsou i celosametové podprsenky.

Překvapivým trendem jsou i sportovní podprsenky, které nemusíte nosit jen na cvičení! Když je sportovní podprsenka krásná, může posloužit klidně místo tílka. Zkombinovat ji můžete třeba s otevřeným sakem nebo bomberem. Kdo si troufne na průsvitný top, může ukázat podprsenku v celé své kráse.

Žhavým hitem je také body. I to můžete nosit místo vršku. V kombinaci s culottes kalhotami nebo třeba pouzdrovou sukní a sakem vypadá opravdu skvěle. A v ložnici ho určitě také oceníte… A nejen vy!

Pinkchick.cz, 2099 Kč
Autor: archiv firem

Zpátky do minulosti

Víte, že za podprsenku vděčíme Američance Mary Phelps Jacob, která ke svému vynálezu přišla vlastně náhodně, když se chystala na ples? Korzet jí nevyhovoval pod šaty, tak sedla k šicímu stroji a vytvořila „něco“, co mnohem více sedělo pod její večerní róbu. Svůj výtvor si o rok později, tedy v roce 1914, nechala patentovat.

V roce 1927 přišla firma Maidenform poprvé na trh s podprsenkami, které se rozlišovaly velikostí košíčku A, B, C nebo D. Ve 30. letech minulého století pak vznikla první podprsenka s kosticemi. V 60. letech se zrodila první push-upka. Oblíbenou se však stala až na začátku 90. let.

O víkendu 8. - 10. 6. jsme pro vás připravili skvělou nákupní akci. Ve vybraných obchodech si budete moci koupit tu nejlepší podprsenku, navíc se slevou až 20 % a dárkem od YVES ROCHER. To rozhodně nesmíte propásnout!
Správná velikost podprsenky
Video se připravuje ...