Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sluneční brýle vybírejte podle tvaru obličeje! Co bude slušet vám?

2. července 2017 | 06:00

Brýle ochraňují naše oči před slunečním zářením. Mohou být ale i nádherným módním doplňkem. Zvolíte si klasiku, nebo sáhnete po extravaganci?

Slunečních brýlí je v obchodech mnoho, jak si ale vybrat ty správné? Sáhnout můžete po klasice, jako jsou třeba pilotky nebo velké obroučky. Co si ale pořídit opravdu originální doplněk a zvolit nějaké extravagantnější? Zvolit můžete kombinaci nejrůznějších barev a pro ty odvážnější jsou zde rozmanité tvary brýlí. 

Každému by však měly brýle sednout a nikdo by si neměl kupovat takové, které nelichotí jeho obličeji. Při výběru byste měla respektovat jeho tvar. Rozhodně se ale nebojte odvázat a zkuste slunečními brýlemi definovat svůj styl!

Tvar obličeje vs. tvar brýlí

Pokud máte kulatý obličej, zvolte obdélníkové nebo čtvercové brýle, klidně s ostřejšími hranami. Ženy s hranatým obličejem by se naopak hranatým obrubám měly vyhnout. Pro ně jsou vhodné oválné a kulaté tvary. Ten, kdo má srdcovitý tvar obličeje, by měl vybírat brýle se zaoblenými hranami, třeba klasické pilotky, vyhnout by se ale měl příliš velkým brýlím. Vyhráno mají ženy s oválným obličejem, které si musí hlídat jen to, aby brýle nebyly příliš velké k jejich obličeji.

Vybraly jsme pro vás 40 módních kousků. Který si vyberete vy?

Podívejte se na video, kde vám odborník poradí, jak si správně vybrat sluneční brýle:

Video se připravuje ...
Jak si vybrat sluneční brýle? Do města postačí i ty levné • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Markéta Tošnarová