Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trendy v líčení pro letošní podzim: Troufnete si na hnědou rtěnku?

14. srpna 2018 | 06:00

Teploty se sice stále drží vysoko a plavky se nám ještě odhazovat nechce, ale než se nadějeme, máme tady podzim – a s ním přicházejí nové trendy jak v oblékání, tak v líčení. Během léta si možná vystačíme s lehkým BB krémem a leskem na rty, na podzim je to ale trochu málo. Jaké líčení bude letos na podzim in?

Jestliže jsme v létě oční stíny nechávaly na dně kosmetické taštičky, na podzim je využijeme v plné parádě. Nejenže budou v módě klasické kouřové stíny, ale velkou parádu udělají i zářivé a metalické barvy. Okouzlující měděný třpyt pak můžete doplnit černou linkou. Kreativitě se meze nekladou, a tak můžete zkombinovat oční stíny ve dvou tónech: na horní víčko zvolte jinou barvu stínu než na spodní linii.

Červená a hnědá rtěnka

Červená rtěnka je stálicí v líčení a nevyjde nikdy z módy. Zářivě červenou si může dovolit většina žen, stačí najít správný odstín. Ten byste měla vybírat podle odstínu pokožky a barvy svých zubů. Stejně tak budou v kurzu rtěnky hnědé barvy. S výběrem to ale nebude tak snadné. Odstín nesmí být příliš světlý ani příliš tmavý a musí vám dokonale padnout.

Autor: profimedia.cz

Tvářenka je základ

Tvářenka by v žádné kosmetické taštičce neměla chybět. Dodá obličeji zdraví a ženskost. Na podzim a v zimě je vaše pokožka bledší, proto sáhněte spíš po studených tónech růžové, fialové nebo švestkové. Místo tvářenky můžete použít také bronzer, ale dejte si pozor na to, aby neměl zlatavé odlesky, které se hodí hlavně na léto. 

5118033:gallery:true:true

Inspiraci najdete u celebrit a na módních přehlídkách:

Autor: Aneta Valešová