Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nejčastější chyby při odličování, kvůli kterým si zhoršujete vrásky i akné!

  • 26. června 2018 | 06:00

    Toužíte po čisté a hladké pleti bez pupínků i jiných nedokonalostí? Základem je správná péče. Možná máte pocit, že v tak banální věci nemůžete dělat chyby, ale my vás snadno přesvědčíme, že ano. Podívejte se na seznam nejčastějších chyb při odličování. Našla jste se?

  • Odličování necháváte na ráno

    Micelární voda Sensibio H2O, Bioderma, 369 Kč (250 ml)
    Autor: archiv firem

    Přišla jste z divokého večírku a na odličování už jste moc unavená? Pokud toužíte po dokonalé pleti, radíme vám, abyste svou lenost překonala a odlíčila se už večer. Neodlíčená pleť totiž nemá během noci šanci zregenerovat a pořádně si odpočinout od vrstvy líčidel. Výsledkem jsou pak unavená pleť, ucpané póry a pupínky. 

    Tip: Vyzkoušejte micelární vodu pro citlivou pleť od značky Bioderma, která dokáže z pleti stáhnout veškeré zbytky odličovacích přípravků i líčidel. Koupíte ji v síti lékáren za 399 Kč.

     

     

     

     

  • K odlíčení používáte pouze jeden tamponek

    Micelární odličovací ubrousky Nivea 3v1
    Autor: archiv firem

    Jste si jistá, že vám k odlíčení očí, celé pleti a rtů stačí pouze jeden tamponek? My s tím totiž tak moc nesouhlasíme. Aby byla pleť dokonale čistá, je jich k tomu potřeba podstatně více. Takhle si totiž líčidla akorát rozmazáváte po pleti a výsledkem je pleť plná nečistot. Odličujte se tak dlouho, dokud nebude poslední tamponek úplně čistý.

    Tip: Při cestách nebo na festivalech oceníte praktičnost odličovacích ubrousků. S make-upem si snadno poradí, nedráždí oční okolí a pleť je pak krásně jemná. Micelární čisticí pleťové ubrousky 3v1 od firmy Nivea zakoupíte v síti drogerií za 95 Kč.

  • Zapomínáte na krk

    Zvláčňující pleťové čistící mléko LUSH
    Autor: archiv firem

    Kůže na krku je opravdu jemná a nedostatečnou péčí se na ní mohou tvořit jedny z prvních vrásek. Proto byste na krk neměla během odličování zapomínat a měla byste mu věnovat stejnou pozornost jako tváři.

    Tip: Vyzkoušejte zvláčňující čisticí pleťové mléko LUSH s mandlovým olejem a čerstvou orchidejí. Mléko pokožku hydratuje a zjemní a lehce si poradí s make-upem i dalšími nečistotami. Koupíte ho v kamenných prodejnách nebo na cz.lush.com za 235 Kč.

     

     

     

     

  • Oční okolí neodličujete zvlášť

    Jemný odličovač očního make-upu, Rituals, 305 Kč (125ml)
    Autor: archiv firem

    Oční okolí si žádá zvláštní péči, protože oči jsou obvykle místem, kde se líčíme nejvíc. Základem je používat oční přípravky, které nebudou oči  dráždit. Nezapomeňte, že byste řasenku z očí rozhodně neměla drhnout. Stačí opatrně přiložit nasáklý tampon, nechat chvilku působit a následně jemně setřít. Opakujte tak dlouho, dokud neodstraníte všechnu řasenku.

    Tip: Odličovač očního okolí značky Rituals je vhodný také pro citlivou pokožku a poradí si také s voděodolným make-upem. Zakoupíte ho v kamenných obchodech nebo na www.rituals.cz za 305 Kč.

     

     

     

  • Po odlíčení se neumyjete

    ...
    Autor: archiv firem

    Ať už k odličování používáte odličovací mléko, oleje nebo ubrousky, vždy byste se po jejich použití měla ještě umýt čisticím gelem, tonikem nebo micelární vodou. Jedině tak totiž z pleti stáhnete i mastnotu a zbytky líčidel, které na ní odličovací přípravky zanechávají, a jedině tak bude pleť opravdu čistá.

    Tip: Jemná pleťová voda Manufaktura se sedmikráskou, ovesným výtažkem, mandlovým olejem, panthenolem a kyselinou mléčnou je ideální k rannímu i večernímu dočištění pleti. Hydratuje, zklidňuje a napomáhá stáhnutí pórů. Zakoupíte ji v kamenných obchodech nebo na www.manufaktura.cz za 149 Kč.

     

     

     

  • Myjete si obličej příliš teplou vodou

    Pleťová voda Garnier
    Autor: archiv firem

    Pokud k opláchnutí používáte příliš teplou vodu, zbytečně pokožku vysušujete. Často bývá pak podrážděná a má tendenci pnout nebo se může nadměrně mastit, a to pak vede ke vzniku akné. Voda, kterou používáte, by měla být vlažná, ideálně kolem 35 °C. 

    Tip: Nezapomínejte svou pleť ošetřit také pleťovou vodou nebo tonikem, které pleť dočišťují a uzavírají póry. Ty se tak nezanášejí a netvoří se další nedokonalosti. Vyzkoušejte pleťovou vodu Garnier se zeleným čajem. Zakoupíte ji v síti drogerií za 99 Kč. 

     

     

     

  • Používáte špatnou kosmetiku

    Autor: Yves Rocher
    Pokud vás po odlíčení pokožka svědí, pálí nebo máte pocit pnutí, nejspíš nepoužíváte přípravek vhodný pro vaši pleť. Zároveň byste se měla vyhýbat přípravkům, které obsahují alkohol, protože ty pokožku akorát vysušují a podporují tvorbu dalšího mazu. Pokud máte spíše sušší pleť, vsaďte na přípravky, které zároveň hydratují. 

    Tip: Hydratační odličovací mléko Hydra Végétal zbaví vaši pleť nečistot, zároveň ji tonizuje. Pokožka je okamžitě hydratovaná a jemná na dotek. Koupíte ho v kamenných obchodech za 225 Kč. 

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.