Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Modrá rtěnka, rozjasňující paletka a krém na dekolt: Která z novinek stojí za utrácení?

Video se připravuje ...
Modrá rtěnka, rozjasňující paletka a krém na dekolt: Která z novinek stojí za utrácení?
VIDEO: Adam Balažovič
25. června 2018 | 06:00

Česká značka kozí kosmetiky přichází na trh s krémem určeným pro dekolt, L´Oréal zase s paletkou čtyř rozjasňovačů a Sephora s matnou rtěnkou s metalickým efektem. Bez čeho se v kosmetické taštičce neobejdete?

Zpevňující krém na dekolt Le Chaton Exclusive, 830 Kč (15 g)

Koupíte na www.lechatonexclusive.com.

U kosmetiky Le Chaton najdete nově i řadu Exclusive a z té jsem otestovala krém na dekolt. Na tuto část těla, která, jak se říká, je součástí obličeje, se často zapomíná a u většiny kosmetických značek krém určený speciálně pro tuto oblast nenajdete. Krém se skládá z bylinek, růžového oleje, který krásně voní, a kozího másla. Právě díky kozímu máslu se látky dostanou tam, kde je potřeba – aby bojovaly proti stárnutí kůže.

Zároveň se hodí pro zklidnění citlivé pokožky, která trpí začervenáním, a také jako péče po opalování. Jeho použití není limitováno věkem, ale samozřejmě starší ženy ocení jeho kvality více. Krém má hutnější texturu a specifickou vůni, kterou vnímáte jen při mazání. Potom se krém vstřebá a necítíte skoro nic. Podle zakladatelky firmy Jitky Polákové uvidíte rozdíl už po týdnu používání.

Zpevňující krém na dekolt Le Chanton
Autor: archiv firem

Rozjasňující paletka La Vie En Glow, L´Oréal Paris, 359,90 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Na co čtyři rozjasňovače? Stačí jeden! Ale paletka mě přesvědčila, že potřebuju všechny čtyři. Každý z nich má totiž trochu jiný tón a patří na jinou část obličeje. Přesný návod, jak s paletkou zacházet, najdete na zadní straně. První stříbrný je vhodný do oblasti kolem očního okolí, pod a nad obočí. Tím dokáže oči opravdu rozzářit. Další dozlatova patří na nos, bradu a nad horní ret, třetí rozjasňovač nanesete jako tvářenku, protože je lehce dorůžova. A poslední bronzový použijete jako klasický bronzer. Všechny odstíny vypadaly úchvatně, asi nejkrásnější byl ten bronzový – letní must-have!

Loreal rozjasňující paletka
Autor: archiv firem

Metalická rtěnka Cream Lip Stain, Sephora Collection, odstín Gallactic Blue, 295 Kč

Koupíte v parfumeriích Sephora.

Tekutá rtěnka Lip Stain je klasika! Patří mezi mé nejoblíbenější matné rtěnky. Na letní sezonu si Sephora připravila novou kolekci rtěnek s metalickým efektem. Zkoušela jsem odstín Gallactic Blue, který je extravagantní, oslňující, ale ne všem bude slušet. Upřímně, nemyslím si, že jsem typ pro tento odstín, ale čím více tmavých odstínů zkouším, tím méně divné mi na mně připadají. Co se týče textury, je stejná jako klasické Lip Stains, je matná, takže metalický efekt není nijak závratný, jen lehce perleťový.

Rtěnka Sephora
Autor: archiv firem

Autor: Lucie Houdková