Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test odličovacích ubrousků: Které odlíčí perfektně a nepálí z nich oči?

21. června 2018 | 06:00

Odličovací ubrousky jsou skvělým a praktickým pomocníkem na cestách. Nezaberou příliš místa a s make-upem si poradí rychle. Otestovaly jsme pro vás odličovací ubrousky různých značek. Jak jsme byly spokojené?

Přestože díky odličovacím ubrouskům s sebou na cestách nemusíte tahat celou kosmetickou tašku, neměla byste spoléhat pouze na ně. S make-upem si sice poradí snadno a rychle, ale nezaručí vám tak perfektní odlíčení jako kombinace odličovacího mléka a tonika. Rozhodně byste je tak neměla používat každý den. Na dovolenou, pod stan nebo na festival jsou ale skvělou volbou. Se kterými jsme byly nejvíce spokojené?

Micelární čisticí pleťové ubrousky 3v1 Nivea, 25 ks; 95 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Jsou praktickým pomocníkem na cestách a přiznám se, že jsem po nich sáhla také doma, když se mi nechtělo se s odličováním zdržovat. S make-upem si poradily snadno a ocenila jsem také to, že mě z nich nepálily oči. Pleť byla svěží a jemná na dotek. Jediné minus je to, že k odlíčení jich spotřebuji větší množství. 

Známka jako ve škole: 1-

Micelární odličovací ubrousky Nivea 3v1
Autor: archiv firem

Odličovací micelární ubrousky MicellAir, Nivea, 20 ks; 110 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Každý den plavu, takže používám voděodolnou kosmetiku opravdu pravidelně. Byla jsem zvědavá, jak mi s jejím odličováním pomohou ubrousky od firmy Nivea, které si právě s voděodolnou kosmetikou mají poradit hravě. Ubrousky odlíčí rychle a dokonale. Bohužel mě ale po nich štípaly oči. 

Známka jako ve škole: 2

Odličovací ubrousky Nivea MicellAir
Autor: archiv firem

Čisticí ubrousky s čajovníkem Love Nature, Oriflame, 25 ks; 119 Kč

Koupíte na www.oriflame.cz

Ubrousky obsahují extrakt z čajovníku. Hodí se tím pádem zejména pro problematickou a mastnou pleť. Make-up odstraní spolehlivě a zároveň čajovník dokáže ošetřit zanícená místa. To hodnotím velmi kladně, protože s takovými ubrousky jsem se ještě nesetkala. Vůně čajovníku je jemná a pleť ubrousky nevysušují. Ani vás nic neštípe. Jediná nevýhoda je to, že nedoporučují s nimi odličovat oční okolí. Tím jejich praktičnost tedy rapidně klesá.

Známka jako ve škole: 2-

Odličovací ubrousky Oriflame
Autor: archiv firem

Čisticí ubrousky Klorane Bebe, 25 ks; 135 Kč

Koupíte v síti lékáren.

Mají zavírání na víko, což je praktické hlavně při cestování. Vzhledem k tomu, že jsou určené nejen na čištění, ale i odličování, vzala jsem si je na víkend jako univerzální čistič pro celou rodinu. Jsou pevné a opravdu hodně navlhčené, takže na ušmudlané dětské ručičky nebo pusinku stačí jeden ubrousek. S make-upem si také dobře poradily, pleť jsem po nich ale měla staženou. 

Známka jako ve škole: 2

Čisticí ubrousky Klorane
Autor: archiv firem

Odličovací ubrousky Sensibio H2O, Bioderma, 25 ks; 199 Kč

Koupíte v síti lékáren.

Po jejich testování jsem zjistila, že skvěle odličují veškerý make-up a pokožka po nich není upatlaná a olepená. Jsou ideálním řešením, když někam jedete a máte jen příruční zavazadlo, třeba do letadla. Hodí se i na pláži, když si chcete obličej jen otřít od soli, potu a krému, než se znovu natřete opalovákem. Ty, které se nelíčí, se s nimi mohou krásně přetřít i během horkého dne v práci.

Známka jako ve škole: 1

Odličovací ubrousky Bioderma
Autor: archiv firem

 

Odličovací ubrousky Lumene 3v1, 25 ks; 210 Kč

K dostání na www.vivantis.cz

Ubrousky jsou neparfemované, a jelikož pocházejí z Finska, jsou v nich použity místní severské lněné semínko a arktická voda. Jsou velice jemné a pleť zanechávají krásně vláčnou, není lepkavá a máte pocit, že ani nepotřebujete krém. Dokážou odlíčit i voděodolnou řasenku. Velmi praktické na dovolenou a na cestách.

Známka jako ve škole: 1

Odličovací ubrousky Lumene 3v1
Autor: archiv firem

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...