Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Otestovaly jsme přípravky po opalování. Které nám vyhovovaly?

  • 29. června 2017 | 06:00

    Krémy a mléka po opalování by měly být vaší povinnou výbavou stejně jako opalovací přípravky. Po slunění pokožku zklidní, hydratují a pomáhají prodloužit opálení, po čemž téměř všechny toužíme. Jaké jsme v redakci vyzkoušely?

  • Markéta, editorka

    Citrusové hydratační tělové mléko Weleda, 299 Kč (200 ml). Koupíte na www.weleda.cz.
    Autor: archiv firem
    Citrusové hydratační tělové mléko Weleda, 299 Kč (200 ml)

    Dobře se rozmazává, citronová vůně je poměrně intenzivní. To mi trochu vadilo. Hydratuje velmi dobře a v podstatě se okamžitě vpije do pokožky, což je opravdu extrémně příjemné. Patří – pro mě – v tomto směru mezi nejlepší výrobky. Ani chvíli nemáte pocit mastnoty na kůži. Za vůni dávám známku 1-.

     

     

    Pleťové mléko Karité Nobilis Tilia, 274 Kč (200 ml). Koupíte na www.eshop.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Pleťové mléko Karité Nobilis Tilia, 274 Kč (200 ml)

    Přírodní kosmetiku mám čím dál tím častěji, přestože se někdy musím smířit s tím, jak v ní chybějící chemické složky snižují uživatelský komfort. V tomto případě jde zejména o roztírání pleťového mléka, které není úplně snadné. Ale pohyby navíc opravdu nejsou překážkou. Mléko hezky voní po citrusech, přičemž vůně není výrazná. Hydratuje velmi dobře a nezanechává mastnou pokožku.

    Známka jako ve škole: 1-

     

  • Maruška, redaktorka Ženy.cz

    Hydratační mléko po opalování Garnier Ambre Solaire, 199,90 Kč (200ml). Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem

    Hydratační mléko po opalování Garnier Ambre Solaire, 199,90 Kč (200 ml)

    I když se chráníme před spálením sebevíc, občas to prostě nevyjde a na tom sluníčku se zapomeneme. V takovou chvíli bych byla ráda, abych u sebe měla vždycky tento krém po opalování. Krásně voní, dobře se roztírá, a navíc chladí, i když ho máte v pokojové teplotě, a ne v ledničce. Není vůbec hustý, do horké kůže se vsakuje jedna radost. Používám ho i jako normální tělové hydratační mléko a jsem naprosto spokojena.

    Známka jako ve škole: 1

     


    Mléko po opalování Bioderma Photoderm After Sun, 359 Kč (500 ml). Koupíte v síti lékáren.
    Autor: archiv firem
    Mléko po opalování Bioderma Photoderm After Sun, 359 Kč (500 ml)

    Tento krém po opalování má příjemnou vůni, která je velmi nevtíravá a skutečně čistá. Podle mě se tedy těžko najde člověk, kterému by vadila. Krém na pokožce krásně chladí, dobře se roztírá a nelepí. Po chvíli se vsákne a kůže je uklidněná.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

  • Kateřina, redaktorka Mojezdraví.cz

    Nivea Sun Mléko po opalování do sprchy, 190 Kč (200 ml). Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Nivea Sun, mléko po opalování do sprchy, 209 Kč (200 ml)

    Mléko po opalování od Nivea se používá na mokrou pokožku ve sprše a poté se ještě oplachuje. Zpočátku jsem byla vůči této novince nedůvěřivá, protože jsem měla pocit, že když mléko opláchnu a pak ještě utřu ručníkem, bude to bez výsledného efektu. Byla jsem však příjemně překvapená, že se velmi snadno nanáší a kůže zůstala jemná i po osušení ručníkem. Dokonce jsem měla pocit, že je jemnější a hydratovaná i druhý den ráno. Voní jemně a nevtíravě a i konzistence je přiměřeně řídká, takže se snadno nanáší. Nezkoušela jsem na opravdu spálenou pleť, ale na běžné opálení můžu doporučit a určitě beru s sebou k moři.

    Známka jako ve škole: 1

  • Irena, editorka Mojezdraví.cz

    Hydratační mléko po opalování Rituals Aftersun hydrating lotion, 435 Kč (200 ml). Koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Hydratační mléko po opalování Rituals Aftersun, 435 Kč (200 ml)

    Produkty od Rituals mě vždycky dostanou svou vůní. Tahle je velmi jemná, není sladká, trochu připomíná jemné mýdlo s nádechem bílého čaje. Mléko je spíše lehčí a tekutější, výborně se roztírá, rychle se vsákne do pokožky, na které vytvoří jemný film. V podstatě se můžete téměř hned obléknout. Mléko navíc příjemně chladí, což člověk ocení nejen po slunění, ale i v každém horkém letním dnu. Za to vše si člověk musí trochu připlatit, a tak jsou produkty Rituals mým oblíbeným dárkem, který dávám i dostávám.

    Známka jako ve škole: 1

     

    Hydratační pleťový krém na obličej po opalování Frais Monde Acqua, 429 Kč (50 ml). Koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Hydratační pleťový krém na obličej po opalování Frais Monde Acqua, 429 Kč (50 ml)

    Poopalovací krém určený na obličej mi udělal radost – kolikrát v létě člověk přijde zvenku úplně rudý a potřebuje zchladit obličej a dopřát mu trochu péče za to, že ho celý den nechal napospas. Tohle umí hydratační krém Acqua parádně: má gelovou konzistenci, takže se výborně nanáší. Voní jemně po olivách. Pleť ho doslova vcucává. Aloe jemně chladí, pleť se vypne a za chvíli se na ní vytvoří jemný film. Gel trochu svádí k tomu, používat ho více, než je potřeba, a krém tak rychle mizí.

    Známka jako ve škole: 1

  • Andrea, redaktorka Ženy.cz

    Hydratační mléko po opalování Yves Rocher, 279 Kč (150 ml).
    Autor: archiv firem
    Hydratační mléko po opalování Yves Rocher, 279 Kč (150 ml)

    V první řadě oceňuji praktické malé balení, které je ideální, když vyrážíte někam na víkend. Nadšená jsem byla i ze svěží vůně. Krém je trochu hutnější, takže možná nemusí vyhovovat všem. Mně jeho konzistence nevadila. Chvíli po nanesení začal příjemně chladit, což je na sluncem zasažené pokožce opravdu příjemné.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

  • Lucie, redaktorka kosmetiky

    Mléko po opalování Lavera s aloe vera, 197 Kč (200 ml). Koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Mléko po opalování Lavera s aloe vera, 197 Kč (200 ml)

    Je to asi nejtekutější přípravek na tělo, který jsem vyzkoušela. Samotnou mě překvapilo, jak moc je mléko tekuté, je tedy třeba s ním zacházet opatrně. O to víc mě pak zarazilo, že nešlo moc dobře roztírat a udělalo takový ten bílý povlak, který musíte pořádně rozmazávat. Všechno tohle jsem ochotna mléku prominout, protože oceňuji, že má čistě přírodní složení, žádná chemie!

    Známka jako ve škole: 2

    Mléko po opalování Aloe Vera Topvet, 138 Kč (200 ml)
    Autor: archiv firem
    Mléko po opalování s aloe vera Topvet, 138 Kč (200 ml)

    Česká značka Topvet se také pyšní přírodní kosmetikou. Na balení oceňuji pumpičku, vůně je také skvělá. Ale co se týče textury, tak jsem trochu rozpačitá. Mléko obsahuje totiž nějaké miniaturní částečky, skoro jako jemný peeling. A když je kůže po celém dni na sluníčku trochu podrážděná, trochu to dře. Po namazání se ale dostaví pocit úlevy. Mléko tedy splní to, co má, jen ty malinké částečky!

    Známka jako ve škole: 3

     

  • Markéta, redaktorka módy

    Mléko po opalování Nivea Sun Bronze, 235 Kč (200 ml). Koupíte v drogériích.
    Autor: archiv firem
    Mléko po opalování Nivea Sun Bronze, 235 Kč (200 ml)

    Milým překvapením bylo opravdu nelepivé složení, přesně tak, jak se píše na etiketě. Krém navíc příjemně chladí, a tak je po opalování opravdu vítaný. Osobně bych byla radši, kdyby byl krém spíše ve spreji pro snadnější nanášení.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Gábi, redaktorka VIP

    Hydratační emulze pro suchou až velmi suchou pokožku La Roche Posay Lipikar, 444 Kč (400 ml). Koupíte v lékárnách.
    Autor: archiv firem
    Hydratační emulze pro suchou až velmi suchou pokožku La Roche Posay Lipikar, 444 Kč (400 ml)


    Mléko je v lahvi s pumpičkou, takže jeho dávkování je velice praktické. Mléko je bez parfemace, je husté, ale po natření se okamžitě vstřebává, nezanechává bílé stopy a pokožka je krásně vláčná. Obsahuje složky, které napomáhají kůži k regeneraci, a má zklidňující účinky, to vše po opalování potřebujete.

    Známka jako ve škole: 1

    Mléko po opalování Garnier Sensitive Advanced Cold Cream, 249,90 Kč (200 ml). Koupíte v drogériích.
    Autor: archiv firem
    Mléko po opalování Garnier Sensitive Advanced Cold Cream, 249,90 Kč (200 ml)

    Pokud potřebujete sluncem opálenou kůži ochladit, protože žhnete jako kamínka, tenhle krém je super. Po nanesení na kůži ucítíte nádherný, chladivý efekt. Tohle mléko se hodí také na obličej, což je praktické při cestování, protože nemusíte nosit více přípravků. Má příjemnou jemnou vůni, rychle se vstřebává a pokožka je po použití pěkně jemná.

    Známka jako ve škole: 1-

     

  • Boženka, produkční

    Hydratační mlha Pevonia Phyto Aromatic Mist, 692 Kč (200 ml). Koupíte na www.pevoniaeshop.cz
    Autor: archiv firem
    Hydratační mlha Pevonia Phyto Aromatic Mist, 692 Kč (200 ml)

    Hydratační a zklidňující mlha po opalování je výborný vynález. Nádherně osvěží v tropických dnech a po slunění pokožku hydratuje a nezanechá mastný film jako tělová mléka. Já ji využila nejen na pláži, ale i během dne v redakci, kdy je pokožka vysušována ne přímým sluncem, ale klimatizací. Díky kombinaci složení z růže, heřmánku, aloe a měsíčku krásně, ale jemně voní a s klidem jsem ji použila nejen na paže a nohy, ale hlavně i na obličej.

    Známka jako ve škole:1

     

     

    Pečující & regenerační tělový olej se sedmikráskou, Q10 a přírodními oleji Manufaktura, 249 Kč (155 ml). Seženete na www.manufaktura.cz.
    Autor: archiv firem
    Pečující & regenerační tělový olej se sedmikráskou, Manufaktura, 249 Kč (155 ml)

    Olej se sedmikráskou je multifunkční přípravek, který má hned několik využití. Hydratuje, respektive promastí pokožku, ale opravdu jen tak akorát, vyživí ji a regeneruje. Proto se hodí po slunění, ale třeba i jako prevence proti striím nebo na roztřepené konečky vlasů. Vůně je tak jemná, že mě vlastně ničím neupoutala, ale ani neodradila, jen si ji nyní s odstupem nedokážu vybavit. Pokud milujete tělové oleje stejně jako já, určitě ho vyzkoušejte, splňuje totiž přesně to, co od něj čekáte, ale zároveň mi nepřijde, že by vyčníval nebo přinesl něco navíc.

    Známka jako ve škole: 2

  • Marta, redaktorka Dáma.cz

    Regenerační mléko po opalování s panthenolem Ryor, 135 Kč (200 ml). Koupíte v drogéricíh nebo na www.ryor.cz
    Autor: archiv firem

    Regenerační mléko po opalování s panthenolem Ryor, 135 Kč (200 ml)

    Mléko je snadno roztíratelné a velmi rychle se vstřebává. Nezanechává žádný mastný film, a navíc krásně voní. Použila jsem ho hned po sprše po opalování a příjemně chladilo. Navíc krásně hydratuje a zvláčňuje pokožku – plus obsahuje D-panthenol, takže když se při opalování trošku přismahnete, bude působit hojivě.

    Známka jako ve škole: 2

     

    Regenerační a hydratační balzám po opalování Dermacol, 99 Kč (200 ml). Koupíte v drogériích nebo na www.dermacol.cz.
    Autor: archiv firem
    Regenerační a hydratační balzám po opalování Dermacol, 99 Kč (200 ml)


    Balzám je možná až příliš tekutý. Je sice snadno roztíratelný, ale mastnější, takže déle trvá, než se vstřebá. Voní příjemně a vedle D-panthenolu, který spolu s mandlovým olejem zklidňuje pokožku, obsahuje také beta-karoten, který pomáhá udržet opálení déle. Na druhou stranu těžko říct, jestli nebude zanechávat stopy na bílém oblečení.

    Známka jako ve škole: 2

  • Markéta, redaktorka Dáma.cz

    Vyživující tělový krém po opalování Avon, 99,90 Kč (200 ml). Koupíte na www.avon.cz.
    Autor: archiv firem
    Vyživující tělový krém po opalování Avon, 99,90 Kč (200 ml) 

    Používám především tělová mléka, tak jsem byla zvědavá, jak bude fungovat krém, který je už na pohled i na omak hutný a mastný. Bála jsem se, že zůstanu mastná a budu mít pocit, že jsem si na tělo přidala další vrstvu oblečení. Proto jsem byla mile překvapená, jak dobře se krém vetřel do pokožky. Chvilku sice trvalo, než jsem ho rozetřela, ale vlastně to nakonec bylo jednodušší než u některých hutnějších tělových mlék. Na kůži mi nezůstal žádný film ani mastný dojem, naopak se má podrážděná pokožka po víkendové akci na vodě zklidnila.

    Známka jako ve škole: 2

Autor: luh
Diskuse ke článku
.